UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-09-05 19:21

Edzőmeccs

A magyar férfiválogatott az előzetes várakozásoknak megfelelően, könnyedén lelépte a nicaraguaiakat a Bakuban zajló sakkolimpián. Mind a négy játékos, így Rapport Richárd (20) és Gledura Benjámin (17) is győzött.

L. G. A magyar férfiválogatott a vasárnapi, azeriektől elszenvedett vereség után jóval könnyebb ellenfelet kapott, a nicaraguai csapatot. Polgár Judit szövetségi kapitány nem kockáztatott nagyot, amikor a negyedik fordulóra is a csapatban hagyta a 17 éves Gledura Benjámint, de az biztos: nem udvariasság volt, hogy teljes értékű játékosnak nevezte az újoncot. Ezúttal Almási Zoltán kapott pihenőt, a 20 éves Rapport Richárd természetesen az éltáblán játszott.
Baku 3
Baku 3
Az ő partija tartott a legtovább, végül csak beszorította a nála 304 Élő-pontszámmal kevesebbel rendelkező, annak megfelelően defenzíven játszó Mauro Ampie-t. A többiek addigra rég végeztek, Balogh Csaba világossal, Berkes Ferenc és Gledura Benjámin sötéttel győzött. Benji 391 Élő-ponttal többet jegyzett, mint Willam Bravo, így egyértelműen ő volt az esélyes. Oldott már meg nehezebb feladatokat is pályafutása során, de azért jó látni, hogy 17 évesen már képes érvényesíteni a papírformát komoly téthelyzetben is. Bravo néhány érthetetlen lépéssel a keze alá is játszott, de a győzelmet sosem kell magyarázni. Az azeriek a mieink tegnapi legyőzése után döntetlent játszottak a románokkal, ahogy a csehek is kiremizték az amerikaiakat. A román csapat nem az első meglepetést okozta, hiszen korábban legyőzte a norvégokat is – utóbbiak most az ausztráloktól szenvedtek vereséget. Az ukránok egészen simán verték a rajtlistát verő oroszokat, akiket a világbajnok Vlagyimir Kramnyik mentett meg attól, hogy pont nélkül zárjanak, de ő is csak remit tudott összehozni. A kubaiak is szárnyalnak, a lengyelek után az indiaiakat is felülmúlták. Nagy tehát a csata, és a magyar válogatott egyáltalán nincs rossz helyzetben.

Magyarország–Nicaragua 4-0 Rapport Richárd (2752 Élő-pont)–Mauro Ampie (2348) 1-0 Juan José Pineda (2175)–Berkes Ferenc (2640) 0-1 Balogh Csaba (2614)–Willam Alfaro (2188) 1-0 William Bravo (2194)–Gledura Benjámin (2585) 0-1