UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-09-05 17:59

Selejtezőkkel indul az évad

Hétvégén beindul a nagyüzem a korosztályos kosárlabda-bajnokságokban, a kadet fiúk és a junior leányok selejtezőt játszanak, hogy a legjobbak között szerepelhessenek az alapszakaszban.

L. G. Hétvégén két korosztályos bajnokságban is feldobják a labdát, a kadet fiúk és a junior lányok is nekivágnak a bajnokságnak. Igaz, még csak selejtezőket játszanak, de rengeteg csapat lesz érdekelt.
Vasas-Debrecen fiú kadet
Vasas-Debrecen fiú kadet
A kadet fiúk nyolc, négycsapatos csoportban kezdik meg a küzdelmeket, de a harminckét együttes nem takar ugyanannyi klubot. A Budapest Honvéd, a Debreceni KA és a Nyíregyházi Sportcentrum két csapattal kezdi meg a szeptemberi tizedikei selejtezőket. A bajnokság első nyolc kiemelt csapata nem indul a selejtezőben, automatikusan résztvevője a kiemelt bajnokság alapszakaszának, amelyért a többiek küzdenek. Az első selejtezőkört sikerrel vevő gárdákra még egy forduló vár október első hétvégéjén, azután lesz végleges az alapszakasz nyugati és keleti csoportjának mezőnye. Egyedül a kadet fiúk vesznek részt kétkörös selejtezőn, a többi bajnokságban egykörös a procedúra. A selejtező beosztása és részletes programja a szövetség honlapján, ITT található. A junior lányok más rendszerben játszanak, ott nincs kiemelés, a szövetség a nevezések függvényében készítette el a sorsolást. Nagy tolongás nem volt, összesen tizenegy csapat érdekelt a selejtezőben. Négy csoportot hoztak létre, amelyből háromban hárman, egyben azonban csupán ketten találhatóak. A Dávid Kornél KA és a PVSK így oda-visszavágós alapon dönt a továbbjutásról, a triók pedig körmérkőzést játszanak. A selejtező beosztása és részletes programja a szövetség honlapján, ITT található. A junior fiúk és a kadet lányok sem sokáig pihenhetnek, hiszen egy héttel később ők is nekivágnak a selejtezőnek. Október első hétvégéjén három bajnokságban már elkezdődik az alapszakasz, az akkor még selejtező kadet fiúk egy héttel később követik a többieket.