UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-09-06 17:41

Portrévideó Lauráról

Focival kezdte, majd édesanyja hatására kézilabdára váltott a 18 éves Szabó Laura, aki második teljes évadját kezdi meg az érdi felnőttcsapatban. Az M4 Sporton futó Jövünk! utánpótlás-magazin stábja nemrég őt és edzőjét, Szabó Edinát kérdezte a tervekről, lehetőségekről.

reb Azok az olvasók, akik követték a női juniorválogatott szereplését, már garantáltan találkoztak a 18 esztendős Szabó Laura nevével. Az Érd játékosa a tavaszi selejtezőn hívta fel magára a figyelmet, amikor előfordult, hogy beálló létére tízből tíz büntetőt értékesített egy meccsen. A világbajnokság más kevésbé sikerült, hiszen a csapat a saját várakozásaitól elmaradva a tizedik helyen zárt.
szabo_laura_cseh03
szabo_laura_cseh03
Az érdi beállót már a világverseny előtt dicsérte dr. Marczinka Zoltán a szövetség szakmai és sportigazgatója, mondván: testalkata, adottságai, mentalitása alkalmassá teszik arra, hogy néhány éven belül a felnőttválogatottban kapjon helyet. Hasonló célokról beszélt a 18 éves Szabó is, amikor az egyik edzésén meglátogatott őt az M4 Sporton futó Jövünk! utánpótlás-sportmagazin stábja. Már a kézilabdapályán szövöget nagy álmokat a beálló, pedig évekig focizott, s édesanyja hatására váltott műfajt. Edzője, Szabó Edina a szakmai igazgatóhoz hasonlóan jó véleménnyel van a kézilabdázóról, de hozzáteszi: mit sem számít, mit mondanak szakemberek, a játékoson múlik, milyen jövőt fut be.