UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-09-09 22:28

Parádés kezdés

Az U18-as leányválogatott két magabiztos győzelemmel kezdte a Debrecenben zajló 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságot, azzal negyeddöntőbe jutott.

Lakner Gábor Fantasztikus hangulat és tömött lelátó fogadta a csapatokat Debrecenben, a Nagytemplom előtt felállított pályán. A 3x3-as Európa-bajnokság első napján a magyar válogatottak közül a címvédő lányok léptek pályára, és magabiztos teljesítménnyel rukkoltak elő.
U18 3x3 Eb 1
U18 3x3 Eb 1
Elsőként Izrael ellen nyert 15-7-re a Gereben Lívia, Kányási Veronika, Mérész Beatrix, Török Ágnes összetételű együttes. A mérkőzés elején még érezni lehetett a lámpalázat, ebben a korban mégiscsak ritkán játszanak ennyi néző fergeteges buzdítása közepette a játékosok. Aztán ahogy megnyugodott a csapat, úgy nőtt az előny. A tízperces játékidő felénél már 6-1-re vezetett az alacsonyabb szerkezetű, de gyorslábú izraeliek ellen, és nem engedte felzárkózni ellenfelét. 12-2 után még 12-6-ra felkapaszkodott a rivális, de a végjáték ismét a magyar lányoké volt. A nap záró mérkőzésén Fehéroroszország következett, vagyis a tavalyi döntő visszavágóját játszották. A játékosok persze kicserélődtek, a mieink közül egyedül Kányási Veronika maradt a tavalyi, Eb-győztes csapatból. A mérkőzés alapján az idei döntőben nem ismétlődik meg a tavalyi szereposztás, ez a fehérorosz csapat ugyanis köszönő viszonyban sincs az egy évvel ezelőttivel. A magyar lányok valósággal a földbe döngölték ellenfelüket. A fehéroroszok első kosarára csaknem a mérkőzés feléig kellett várni, csakhogy a mieink addigra már berámoltak hetet. A folytatás igazi örömjátékot hozott, a lányok faulttal együtt is szórták a kosarakat, az eleinte kimaradó büntetők is célba értek, a védekezés pedig kellően szigorú volt. Nem is ment végig a tíz perc, Török Ágnes kosarával csapatunk elérte a mérkőzés végét jelentő 21 pontot. A végeredmény 21-5 a javunkra, a lányok csoportgyőztesként jutottak a negyeddöntőbe.

U18-AS 3X3-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, DEBRECEN (LEÁNYOK) Az A csoport mérkőzései Magyarország–Izrael 15-7 (Gereben, Kányási, Török 4-4, Mérész 3) Fehéroroszország–Izrael 14-13 Magyarország–Fehéroroszország 21-5 (Gereben, Török 7-7, Mérész 4, Kányási 3) Az A csoport végeredménye: 1. Magyarország, 2. Fehéroroszország, 3. Izrael