UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-09-11 18:57

A harmadik vereség

A címvédő kínaiak legyőzése után váratlan vereséget szenvedett a grúzoktól a Gledura Benjámin (17) nélkül felálló magyar férfiválogatott a Bakuban zajló sakkolimpián, Rapport Richárd (20) továbbra is nyeretlen világossal.

Lakner Gábor Ami tegnap bejött az ablakon, az ma kiment a kulcslyukon a Bakuban zajló sakkolimpián. A címvédő kínaiak bravúros legyőzése után férfiválogatottunk a tíz hellyel hátrébb rangsorolt grúzoktól szenvedett vereséget, olyan mérkőzésen, amelyiket hozni kellett volna.
Baku 5
Baku 5
Gledura Benjámin (17) a kilencedik fordulóban pihenőt kapott – azzal együtt is hat mérkőzésen játszott eddig szerepet, ami jóval több a vártnál – Rapport Richárd (20) pedig az első táblán játszott, méghozzá világossal. Az márpedig nem jelentett jó óment, hiszen a Lékó Péter hiányában éltáblássá előlépett Ricsi még nem győzött a világos bábukat vezetve, eddig két vereség és egy döntetlen volt a mérlege. A rossz sorozat most sem tört meg, az egész tornán nagyszerűen teljesítő Bádur Dzsobova a magyar versenyzőt is megtréfálta, és az 58. lépésben feladásra kényszerítette. Ez a parti nyúlt a leghosszabbra, a tétje pedig nagy volt, addig ugyanis döntetlenre állt a két együttes. Berkes Ferenc viszonylag gyorsan kikapott, Almási Zoltán – ahogy a mérkőzései többségén – most is hozta a teljes pontot, Balogh Csaba pedig remizett a negyedik táblán. Rapport Richárd vereségével így a magyar csapat is kikapott, és ha nem is anullálta a kínaiak legyőzését, de az utolsó két forduló előtt a harmadik vereségét elszenvedve távol került a közvetlen élmezőnytől. A következő két napon azért így is van mért küzdeni, hiszen két győzelemmel sokat lehet előrelépni a 24. helyről.

Grúzia–Magyarország 2,5-1,5 Rapport Richárd (2752 Élő pont)–Bádur Dzsobava (2665) 0-1 Miheil Mcsedsvili (2609)–Berkes Ferenc (2640) 1-0 Almási Zoltán (2684)–Tamaz Gelasvili (2575) 1-0 Tornike Sanikidze (2497)–Balogh Csaba (2614) döntetlen