UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2016-09-17 22:31

Első és második hely

A Dari Helga, Drabant Anita alkotta serdülő-leánycsapat a dobogó legfelső fokára állhatott fel a horvát nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Az András Csaba, Both Olivér összetételű fiú serdülőegyüttes ezüstérmes lett.

Pusztai Viola Ismerve a horvát nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokság erőviszonyait, illetve böngészve a kiemelési listákat a magyar serdülőktől abszolút lehetett várni a sikert, különösen csapatban. És ezt nem is hazudtolták meg: míg az ifjúságiak mezőnyében egyetlen együttes sem jutott a nyolc közé, a serdülőknél három is, ráadásul az A csapat a fiúk és a lányok versengésében is, erőnyerőként, a négy között folytatta a viadalt a csoportkör után.
Dari Helga (képünkön) Drabant Anitával legyőzhetetlennek bizonyult Varasdon Forrás: MOATSZ
Dari Helga (képünkön) Drabant Anitával legyőzhetetlennek bizonyult Varasdon Forrás: MOATSZ
A lányok, Dari Helga és Drabant Anita az elődöntőben a svédekkel vívtak hatalmas csatát. Dari kezdte a meccset Jennie Edvinsson ellen, 3-1-re kikapott. Drabant ugyancsak 3-1-re legyőzte Rebecca Muskantort, a páros után azonban ismét a svédek vezettek. Drabant igazi ki-ki mérkőzést játszott Edvinssonnal, amelyből ő került ki győztesen 3-2-vel, s miután Dari 3-1-re felülmúlta Muskantort, a magyar csapat 3-2-es diadallal jutott a döntőbe. Ott a hetedik helyen kiemelt törököket az előző meccshez képest teljesen sima találkozón győzték le 3-0-ra, így a papírformát érvényesítve felállhattak a dobogó legfelső fokára. A fiúk döntőjébe az első két helyen kiemelt csapat jutott, így előre borítékolható volt a végletekig kiélezett csata. András Csaba és Both Olivér az elődöntőben az oroszokat győzte le 3-1-re, míg az amerikaiak a negyeddöntőben a két újonccal, Huzsvár Erikkel és Ócsai Mátéval, illetve az elsőéves serdülővel, Terék Norberttel felálló magyar B csapatot 3-1-gyel búcsúztató belgákat múlták felül 3-0-ra. A döntőben az Alguetti ikrek közül Gal kezdte a meccset András ellen, aki 3-0-ra nyert. Both Sharonnal szemben rendkívül izgalmas meccsen maradt alul 3-2-re úgy, hogy 2-1-re még vezetett. Párosban ugyancsak birtokolta az előnyt a magyar kettős, de végül az amerikaiak örülhettek a döntő játszmás győzelemnek. Sharon nem bírt Andrással (3-1), így az ötödik mérkőzésen dőlt el az elsőség sorsa: Both az első két szettet a lehető legkisebb különbséggel, egyaránt 13-11-re vesztette el Gallel szemben, s bár a harmadikat megnyerte, a negyedik ismét ellenfélé lett, a győzelemmel együtt. Az amerikaiak 3-2-re nyertek, így a magyar csapaté lett az ezüstérem. Szombaton a serdülők megkezdték az egyes viadal csoportküzdelmeit, két kört játszottak le. Párosban hat magyar kettős lesz érdekelt a nyolcaddöntőben, a fiúk mezőnyében András Csaba és Both Olivér, illetve Juhász Patrik az orosz Anatolij Szmirnov oldalán a tizenhat között kezd, hozzájuk csatlakozott szombaton a Terék Norbert, Molnár Dávid kettős. A Huzsvár Erik, Ócsai Máté duó a 32 között búcsúzott. A lányoknál a Dari Helga, Drabant Anita páros erőnyerőként a nyolcaddöntőben lép asztalhoz, az Adamik Csenge, Laskai Írisz kettős és Phan Viola a szlovák Zuzana Peková oldalán győzelemmel kezdett a 32 között. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.