UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-09-18 09:08

Marcell Bogláron

A kétszer is az év serdülőjátékosának választott Gábor Marcell elhagyja Tatabányát, és a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatába igazolt: Gyurka János NB I/B-s együttesét erősíti.

reb/UP-info A 17 éves Gábor Marcell a héten gyakorlatilag hazai pályán szerepelt a juniorválogatottban az Orosháza elleni NB I-s bajnoki mérkőzésen. A Tatabánya korábbi játékosa ugyanis váltott, s a bányászvárosból Balatonboglárra tette át a székhelyét.
gabor_marcell_csehp
gabor_marcell_csehp
Gábor tíz éve kezdett kézilabdázni Százhalombattán, majd Veszprémbe került, aol három évig szerepelt. Két éve igazolt Tatabányára: akkor arról beszélt honlapunknak, hogy nem érezte otthon magát, nem látta a lehetőséget, hogy rövid távon számítsanak rá. Bár fiatalon a felnőttcsapat tagja lett, s többször is pályára küldte őt Vladan Matics vezetőedző, értelemszerűen nem játszhatott eleget. „Fejlődni akarok, ezért döntöttem úgy, hogy Gyurka János hívásának eleget téve, az akadémián folytatom a pályafutásomat – idézte a balátlövőt újdonsült klubjának a honlapja. – Azt gondolom, hogy az utánpótlásképzés szempontjából idehaza ez a legjobb hely, a korábbi kézilabdázó édesapám, Gábor Lőrinc is helyeselte és támogatta az elhatározásomat." Gábor Marcell Tatabányán is távolt élt a családjától, ám míg ott egyedül lakott, Bogláron társaságba került. „Az elmúlt években sokat játszottunk egymás ellen, így minden társamat ismertem már, amikor megérkeztem. Nagyon kedvesen fogadott mindenki, meglepődtem, mert nem is számítottam erre, nagyon jól érzem magam Bogláron.” A játékosra a NEKA NB I B-s csapatában számítanak, illetve – ahogy eddig is – Gyurka János a juniorválogatottban is számít a 2014-ben és 2015-ben is az év serdülőjátékosának választott kézilabdázóra.