UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-09-19 18:27

Bemutatkozott az újonc

Bemutatkozott a hazai U18-as jégkorong-bajnokságban az újonc Tisza Volán, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia parázs csatában győzte le az osztrák ifjúsági ligában a Vienna Capitalst. A Győr a sírból hozta vissza a St. Pölten elleni meccset.

P. V. Belecsapott a lecsóba az U18-as jégkorong-bajnokság újonca, a Tisza Volán, hiszen az első meccsét az előző bajnokság ezüstérmese, a MAC Budapest ellen vívta. A szegediek rövidtávon az első bajnoki pontok megszerzését tűzték ki reális célként, a Kisstadion jegén azonban nem lehettek vérmes reményeik. A Tisza Volán korábban még sosem indított csapatot az ifjúsági bajnokságban, így természetesen arra sem volt esélye, hogy saját utánpótlásbázisra építve felnőttcsapatot hozzon létre. A Pápai Miklós által irányított egyesület célkitűzése, hogy öt év alatt eljussanak a MOL Liga küszöbéig – olvasható a klub honlapján. A csapat létszáma egyelőre elég törékeny: többen is feljátszanak az U16-os együttesből, illetve az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiától hét játékos, köztük a szegedi nevelésű Hajdu Botond kölcsönbe került az együtteshez.
A győriek (fehérben) a sírból hozták vissza a St. Pölten elleni meccset
A győriek (fehérben) a sírból hozták vissza a St. Pölten elleni meccset
Nos, a szegediek az első harmadban még jól tartották magukat, a MAC csupán kétszer talált a kapujukba, a másodikban azonban egyértelműen kijött a különbség. Az utolsó harmad előtt már 7-0-ra vezettek a budapestiek, a vége pedig 10-0 lett. A meccs legeredményesebb játékosa Csicsák Erik volt, aki három gólt és egy gólpasszt jegyzett a találkozón. A Tisza Volán ezen a héten az UTE-hoz látogat. A Debrecen az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát fogadta, utóbbi 9-3-as győzelemmel tért haza. A visszavágásra már csütörtökön lehetőségük nyílik a debrecenieknek, hiszen Székesfehérvárra látogatnak. A Pesterzsébet ugyanezen a játéknapon a DVTK Jegesmedvék ellen játszott hazai jégen, s nyert 5-1-re. Előbbi csütörtökön a Győrt, utóbbi a MAC Budapestet látja vendégül. A magyar csapatok az elmúlt napokban, hetekben nemcsak a hazai bajnokságban, hanem az osztrák ifjúsági ligában (EBJL) is vitézkedtek, Az élre kívánkozik a fehérváriak győzelme a Vienna Capitals felett, különösen azért, mert a bécsiek a második harmadban már 3-1-re is vezettek. Kiss Dávid csapata azonban még ugyanebben a játékrészben egyenlített, és a harmadik harmad elején át is vette a vezetést. Mint később kiderült, Mihály Ákos találata jelentette a győztes gólt: a Fehérvár 4-3-ra nyert. Az UTE és a MAC a legutóbbi fordulóban önbizalom-növelő győzelmet aratott: előbbi 6-2-re nyert a Villach ellen, utóbbi 13-1-re kiütötte a Zell am See és a Lienz közös csapatát. A Vasas a Linz ellen ellenben vesztesen hagyta el a Jégpalota jegét, az osztrákok 3-1-re nyertek. A KMH a Klagenfurttal játszott, s bár az első harmad után vezetett 1-0-ra, és az utolsóban ki is egyenlített 2-2-re, végül 3-2-re kikapott. A Debrecen és a Miskolc közös csapata elleni mérkőzésen ennél sokkal nagyobb vereségbe szaladt, egészen pontosan 7-1-esbe. A Győr nagyot küzdött a St. Pöltennel: az 50. percben az osztrákok még 3-1-re vezettek, de a győriek az 59. percben szépítettek, és 33 másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlítettek. Végül azonban be kellett érniük egy ponttal, miután az ellenfél a szétlövésben jobbnak bizonyult. A mérkőzés ITT megtekinthető. A EBJL-ben legközelebb szeptember 24-én lépnek jégre a magyar csapatok, míg a hazai bajnokságban szeptember 22-én mérik össze ismét a tudásukat. A részletes eredmények ITT és ITT megtekinthetők.