UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-09-20 15:16

Ujjé, a Ligetben!

Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg szeptember 24-én, szombaton a streetball-challenge budapesti, városligeti állomását, majd pedig a sorozat záróeseményét. A torna a 2012-ben elindított a Kosárlabdázás Napja programsorozatának része.

S. T. J. „Van forgatókönyvünk arra az esetre, ha esős lesz a szombat, de bízunk benne, hogy a tavalyi évvel ellentétben nem kell a Városligetből beköltöznünk a Syma-csarnokba” – mondta a közelgő Kosárlabdázás Napja alkalmából megtartott keddi sajtóbeszélgetésen Kucsera József, a szervezőbizottság társelnöke.
UP,streeball-fotó
UP,streeball-fotó
Szombaton telt házat remélnek a rendezők a Városligeti Műjégpályán kialakított harminc küzdőtéren; várhatóan 180-200 csapat mérkőzik a különböző kategóriákban. A legfiatalabbak a Kenguru 3x3 Kupáért csatázhatnak, az alsó korhatár nyolc év. Az U12–U23 korosztály is megmutathatja tudását az egyre népszerűbb, immár az olimpiai programba kerülésre pályázó 3x3-as kategóriában. A fő attrakció természetesen a hagyományos OTP Junior adidas Streetball Challenge-sorozat záró eseménye, a Főgáz Budapest Open, majd pedig a streetball-finálé lesz, amikor is az egyes helyszínek legjobbjait láthatja a közönség. Az idei sorozatban eddig 720 csapat vett részt, ami több mint 2800 játékost jelent, míg a kiegészítő program részeként lebonyolított dobóversenyekre két és félezren neveztek. Ezzel azonban még nem lesz vége a ligeti kosárgálának, hiszen a fővárosi egyesületek utánpótláscsapatainak megrendezik a Budapest 3x3 Kupát, valamint lejátsszák az országos U18-as B33-kupa meccseit is. Lesznek kerekesszékes mérkőzések és bemutatóznak a speciális olimpikonok is. Az egész napos rendezvényre a kosárlabda-szövetség meghívta a korábbi és jelenlegi válogatottakat, és a Műjégen köszöntik az U16-os világbajnokságon bronzérmet szerző lányokat, a 3x3-as Európa-bajnokságon első helyen záró női válogatottat, illetve az Eb-ezüstérmes U18-as női együttest is. A rendezvény díszvendégei a riói olimpián érmes vívók lesznek.