UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-09-26 15:39

Hétvégi szomszédolás

Az öt magyar csapat összesen tizenhárom meccs játszott az osztrák junior-jégkorongliga legutóbbi játéknapjain. A Vasas hibátlan mérleggel zárt, a Fehérvár két meccsen is hosszabbításban nyert.

P. V. Az osztrák ifjúsági jégkorongligához hasonlóan a juniorok bajnokságában is nagyüzem volt csütörtöktől vasárnapig. Mind az öt magyar csapat jégre lépett, nézzük meg, hogyan szerepeltek. Fehérvár AV19 – 3 meccs, 7 pont A székesfehérváriak kezdték csütörtökön a magyarok hadjáratát Bécsben. A B csoportot vezető Vienna Capitals ellen húzták fel a korcsolyát, s remekül kezdték a meccset, miután már a második perc elején vezetést szereztek. Az osztrákok azonban nem sokkal később egyenlítettek, és a harmad vége előtt két másodperccel 2-1-re fordítottak. A második játékrészben nem esett találat, a harmadikban azonban ismét betalált a Vienna, kettőre növelve az előnyt. Ahogy mondani szokták: két gól hokiban semmi, ennek megfelelően a Fehérvár az 53. percben szépített, fél perccel a végső dudaszó előtt pedig egyenlített. És a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte: Erdei Zoltán második gólját szerezve állította be a 4-3-as végeredményt. Rokaly Szilárdot kell kiemelni, aki remek kiszolgálónak bizonyult, három gólpasszt jegyzett. Egy nap pihenő után már Ljubljanában lépett jégre a csapat a Slavija ellen. Az összecsapás nem hozott túl sok találatot annak ellenére, hogy a hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést. Egészen a 48. percig őrizték, akkor Prácser Ádám egyenlített, majd hét perc múlva a duplájával átvette a vezetést a Fehérvár. De csak egy percig birtokolta, a rendes játékidő 2-2-vel zárult. A hosszabbításból már egy perc sem volt hátra, amikor Péter Andor meglőtte a győztes gólt, ezzel 3-2-re nyert Clint Thornton együttese. A szombati, Olimpija Ljubljana elleni találkozóról mind a három pontot elhozták a fehérváriak. A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, már 3-0-ra vezettek, amikor a vetélytárs megszerezte az első gólját az utolsó harmadban, a vége 4-2 lett. Vasas – 2 mérkőzés, 6 pont
A Vasas mindkét meccséről elhozta a három pontot Forrás: vasassc.hu
A Vasas mindkét meccséről elhozta a három pontot Forrás: vasassc.hu
A magyar csapatok közül a Vasasnak jutott a legkevesebb izgalom. Pénteken a Villachot fogadták a Jégpalotában, és Székely-Mádai Gergő révén már az első percben megszerezték a vezetést. Igaz, a második gól csak a második harmad derekán érkezett, de miután az ellenfél nem talált be Garbacz Máté kapujába, s a piros-kékek pedig még egyszer megzörgették az osztrákok hálóját, így simán nyertek 3-0-ra. A Graz elleni idegenbeli találkozó annyival alakult szorosabban, hogy a hazaiak egyenlíteni tudtak a Vasas első gólja után, de a harmadik harmad hajrájában már nem volt válaszuk a további két találatra. Székely-Mádai László csapata 3-1-gyel gyűjtötte be a három pontot. MAC Budapest – 3 mérkőzés, 3 pont A MAC Budapestnek nem sikerült túl jól a hétvége: három meccsen mindössze három pontot szedett össze. Az Innsbruckkal rendkívül szoros találkozót játszott, de hiába szerezte meg már a második percben a vezetést Lőczi Árpád góljával, az ellenfél átvette az irányítást. A budapestiek futottak az eredmény után. Egyszer sikerült egyenlíteni, de 4-3-ra elment a meccs. A Salzburg elleni sem alakult jobban: az osztrákok a második harmadban 3-1-es előnyre tettek szert. Az utolsó húsz perc 3-3-as eredményének dacára a MAC 6-4-re kikapott. Fodor Szabolcs együttese aztán a Linz ellen javított: bár a vetélytárs az utolsó harmad előtt még vezetett 3-2-re, a MAC három perc alatt lelépte, miután zsinórban négy gólt szerzett. Ezzel 6-3-ra nyert. Hokiklub Budapest – 3 mérkőzés, 3 pont A Hokiklub Budapest, azaz a KMH pénteken a Salzburg ellen kezdett otthonában, de csupán annyi sikerélményben volt része, hogy az első harmad végén szépített. Egyébként az osztrákok már a 4. percben 2-0-ra vezetettek, és a folytatásban sem hagytak kétséget afelől, hogy hazaviszik a 3 pontot, amit 6-1-es győzelemmel tettek meg. Nem nyalogathatták sokáig a sebeiket a fővárosiak, mert egy nappal később már a Linzet fogadták. A padlóról olyannyira sikerült felállni, hogy az utolsó harmad előtt már 4-0 volt az előny. Az utolsó játékrészben az ellenfél kétszer is betalált, de a vége így is 5-2-es győzelem lett. Szabó Dániel három gólt és egy gólpasszt jegyzett. Az utolsó, Innsbruck elleni összecsapás is remekül indult, a második harmad elején már 2-0-ra vezetett a KMH, csakhogy még a szünet előtt egyenlítettek az osztrákok, majd a vezetést is átvették. Onnan a budapestiek mentek az eredmény után, kétszer egyenlítettek, de végül az innsbruckiak 6-4-re nyertek. Debrecen-Miskolc – 2 mérkőzés, 3 pont A Debrecen és a Miskolc közös csapata otthon fogadta az Innsbruckot, illetve a Salzburgot. Előbbi mérkőzésen az osztrákok kétszer is vezettek, de a győzelmet végül a hazaiak szerezték meg 3-2-vel. A salzburgiakkal már nem bírtak, csak a szépítés sikerült az utolsó harmadban, 2-1-es vereség lett a vége. A magyar csapatok legközelebb október első hétvégéjén lépnek jégre az EBYSL-ben. A részletes eredmények és a program ITT elérhető.