UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-09-28 20:01

Pásztor a válogatottban

A 17 éves Pásztor Noémi kezdetben el sem hitte, hogy behívót kapott a felnőtt női kézilabda-válogatott keretébe. A Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosát ért megtiszteltetést edzője, Hajdu János és a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás is nagy elismerésnek tartja.

UP-info Kedden sajtótájékoztatót tartottak Budapesten, amelyen több téma mellett Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott újdonsült dán kapitánya keretet hirdetett az október 3-án kezdődő összetartásra. Az együttesben korábban már megfordult a 19 éves győri balszélső, Hársfalvi Júlia, illetve a jobbszélen a 18 éves Faluvégi Dorottya, viszont a 17 éves Pásztor Noémi még sosem kapott meghívót a „nagyok” közé.
pasztor_noemi_csehp04
pasztor_noemi_csehp04
Azaz, a dán mester nemcsak a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, a fiatalokon tartja a szemét: lehetőséget akar adni nekik, hiszen ha nem is most, de később biztosan stabilan számít rájuk. A sportág nagy ígéreteinek egyikeként számon tartott Pásztor Noémit is várja az októberi edzőtáborba. „Nagyon meglepődtem, amikor ezt meghallottam, mert nem is gondoltam rá, hogy ilyen fiatalon bekerülhetek a keretbe. Alig akartam elhinni, természetesen nagy megtiszteltetésnek tartom és igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani. A szüleimet hívtam először, ők is nagyon boldogok voltak a hír hallatán” – idézte Pásztort a NEKA honlapja. „Örömteli, hogy meghívták a felnőttválogatottba – jegyezte meg Hajdu János, a NEKA női szakágának vezetője, nem mellesleg a női juniorválogatott szövetségi edzője. – Példa lehet valamennyi akadémistának, hogy három év alatt el lehet idáig jutni. Példa lehet a juniorválogatottaknak, hogy ebből a csapatból fel lehet kerülni a felnőttek közé, és valamennyi kézilabdázónak, akik láthatják, hogy a szorgalom és a kitartás meghozza az eredményt. Noémi szorgalmas, tehetséges, emellett „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott, vagyis profi mentalitással viszonyul a tanuláshoz és a munkához egyaránt, nem véletlen a sikere” Ugyancsak örült a hírnek Mocsai Tamás ügyvezető. „Remek visszajelzés, hogy jó úton járunk, hogy a tudatos munkának beérik a gyümölcse, és azok a tehetségek, akik itt vannak, és megfelelő képzésben részesülnek, odaérhetnek a felnőttek közé. Pásztor Noémi az első játékosunk, aki ezt elérte, gratulálunk neki, büszkék vagyunk rá, és sok sikert kívánunk neki.” (Forrás: neka.hu)