UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-09-28 12:20

Változatlan triók

A kosárlabda-szövetség elnöksége elfogadta az összes utánpótlás-válogatott szövetségi edzőjének beszámolóját, és az évadkezdés előtt mind a hat stábot megerősítette a posztján.

L. G. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség (MKOSZ) elnöksége megvitatta és elfogadta az összes utánpótlás-válogatott szövetségi edzőjének beszámolóját, és kinevezte a stábokat a következő évadra. Az előző ősszel megalakult, háromfős edzői teamek valamennyi korosztályos csapat esetében változatlanok maradtak, és mindannyian ugyanabban a korosztályban dolgoznak tovább.
U16 leány kosár eb Litvánia 2
U16 leány kosár eb Litvánia 2
Az U16-os leányválogatott munkáját Mészárosné Kovács Andrea irányítja, munkáját Szentendrei Áron és Veres Stoics Judit segíti. Az U18-as lányok vezetőedzője Balogh Judit, edzőként Cziczás László és Iványi Dalma tevékenykedik. A triónak az U18-as Európa-bajnokság mellett az U19-es világbajnokságra is fel kell készítenie a csapatát, ami szép feladatot jelent. Munkájukat Jakab Máté videóelemző támogatja. Az U20-asokat a felnőttválogatott másodedzője, Imreh Ajtony vezeti Gáll Tamás és Rónaszéki Szilvia segítségével, a felnőttkapitány, Štefan Svitek szakmai tanácsadóként segédkezik. Az U16-os fiúválogatottat Váradi Attila vezeti, segítője Peresztegi Nagy Ákos és Hencsey Tamás. Az U18-as fiúkkal Ferenczi Tamás dolgozik, Horváth Imre és Váradi Kornél támogatásával. Az U20-as fiúkat a felnőttválogatott mellett is dolgozó Pór Péter irányítja, társai Forray Gábor és Honti Viktor. A felnőttkapitány, a válogatottat az Európa-bajnokságra kivezető Stojan Ivković szakmai tanácsadói tisztséget tölt be a legidősebbek mellett. A hármasok az MKOSZ elnökségének minősítése alapján hatékonyan működtek, a gördülékeny munkáról és a jól elosztott feladatokról pedig honlapunk is meggyőződött, amikor nyáron a székesfehérvári edzőközpontban látogattuk meg a korosztályos Európa-bajnokságra készülő csapatokat. A válogatottak tagjai az új évadban is a Héraklész-heteken, az iskolai szünetek alatt találkoznak, így nem a nyári edzőtáborban látják egymást először. Az első ilyen alkalom november elején, a második december végén, a harmadik pedig április közepén lesz.