UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-09-29 10:37

Gól kell a visszavágón

A Puskás Akadémia U19-es együttese hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a PAOK-kal az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójának első mérkőzésén. Írásunkban a főszereplők mondják el véleményüket az összecsapásról.

Lakner Gábor Ahogy arról beszámoltunk, a Puskás Akadémia hazai pályán 1-1-es döntetlennel kezdte meg szereplését az UEFA Ifjúsági Ligában. A görög PAOK így kedvezőbb helyzetből várhatja az október 19-ei visszavágót, a továbbjutás kérdése azonban nyitott, a felcsúti együttesnek Szalonikiben is lesz esélye a továbbjutás kivívására. A mérkőzésen Bordán Csaba irányította a Puskás Akadémia integrált U19-es együttesét, aki nem volt elégedetlen a látottakkal, de elismerte, hogy a vendégek rászolgáltak a döntetlenre.
puskas-paok_1
puskas-paok_1
„Szerettük volna kapott gól nélkül zárni az első mérkőzést, hiszen akkor sokkal kedvezőbb pozícióból várhattuk volna a visszavágót. A látottak alapján azt kell mondanom, a döntetlen reális eredmény. A szünetben arra kértük a játékosainkat, hogy próbáljunk előnyt szerezni, igyekezzük jobban megtartani a labdát, és a kontratámadásainkat hatékonyabban vigyük végig.” A szakembert saját csapata mellett az ellenfélről is megkérdeztük. „A görög csapat játékosai kifejezetten technikásak, egyénileg képzettek. Látszik, hogy hozzászoktak a dinamikus, gyors futballhoz, és letámadásunk ellenére is jól tartották a labdát. A PAOK kezdeményezőbb volt, és a mérkőzés nagy részében ránk tudta erőltetni az akaratát.” Bordán Csaba arról is beszélt, kinek a teljesítményét látta a legjobbnak. „Elégedett voltam az egész csapattal, most a védőkön volt nagyobb nyomás, így ha valakit ki kell emelnem, az a két belső védő, Tóth Bence és Kertai Dániel. Bence amellett, hogy a védőfeladatát ellátta, nagyon jól lépett be a támadásokba is. Hátul elég stabilak voltunk.” A felcsúti edző a hazai döntetlen után sem tartja elérhetetlennek a továbbjutást, de ahhoz előre kell lépnie csapatának. „Meg kell próbálnunk többet birtokolni a labdát, és több helyzetet kell teremtenünk, és nyilvánvalóan gólt kell szereznünk Szalonikiben is.” A Bordán Csaba által is kiemelt Tóth Bence remekül futballozott a védelem tengelyében. Jól fogta össze a hátsó alakzatot, a támadásokba is belépett, a Puskás-gólt is az ő előretörése előzte meg. „Jól kezdtük a mérkőzést, együtt mozogtunk, egységesek voltunk, a második félidőben pedig kifejezetten jól játszottunk. Miután rúgtunk egy gólt, nagyon magunkra húztuk az ellenfelet, s jött is az egyenlítés. Így muszáj lesz idegenben gólt szereznünk, de ha a most megsérülő támadóink felépülnek, akkor szerintem képesek leszünk betalálni. Nekem is fáj a bokám, de a visszavágóra biztosan rendben leszek.” Bencét arról is megkérdeztük, a magyar bajnokikhoz képest mennyiben jelentett nagyobb kihívást a nemzetközi kupamérkőzés. „Az intenzitás mindenképpen megkülönböztette egy U19-es bajnokitól, nagyon nagy volt az iram, de nekem ez nem jelentett újdonságot, hiszen a válogatottban mindig ilyen mérkőzéseket játszunk. Pár játékosnak még fel kell vennie a ritmust. Kemények voltak a görögök, nem húzták vissza a lábukat, hiszen gyakran nem fújták le a szabálytalanságaikat, vagy ha igen, akkor megúszták lap nélkül. Fel kell vennünk a versenyt, nekünk is oda kell lépnünk, és le kell ütköznünk az ellenfelet. Ha így lesz, továbbjuthatunk Szalonikiben.”