UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-09-29 13:15

Tenerifén a Vasas

A Vasas Akadémia U16-os fiú kosárlabdacsapata idén is meghívást kapott Európa egyik legrangosabb utánpótlás-seregszemléjére, a Kanári-szigeteken megrendezendő Villa De La Orotava elnevezésű nyolccsapatos tornára.

Lakner Gábor Rangos nemzetközi tornán vesz részt a Vasas Akadémia U16-os fiúcsapata Spanyolországban. A piros-kékek korosztályos együttesét idén is meghívták a már 19. alkalommal megrendezendő, Villa De La Orotava elnevezésű nyolccsapatos nemzetközi utánpótlástornára, amely Európa egyik legnívósabb korosztályos eseménye. A tornán ifjú korukban olyan játékosok fordultak meg, mint Rudy Fernandez, Victor Claver vagy Sergio Rodriguez, akik azóta mindannyian megjárták az NBA-t, és a spanyol válogatott mezét is magukra öltötték.
Vasas Tenerife
Vasas Tenerife
A Vasas Akadémia a spanyol csapatok közül a Real Madrid, a Canterbury Idecnet de Gran Canaria, a Canarias Basketball Academy és a CB San Isidro, valamint az olasz Stellazzurra BA, a német Alba Berlin és az észt BC Tartu társaságában vesz részt a Kanári-szigeteki tornán. A pasarétiek tavaly Bosnyák Jácint irányításával az ötödik helyet szerezték meg, jó szereplésükkel akkor a szervezőket is meglepték. Maurer Csaba és Palánk Bálint együttese idén szeretne hasonlóan teljesíteni, de a legfontosabb természetesen a tapasztalatszerzés. A Vasas Akadémia U16-os fiúcsapata a kiemelt kadetbajnokság Oroszlányban megrendezett rangsoroló tornáján és a Pécsett lejátszott selejtezőtornán valamennyi mérkőzését megnyerte, vagyis jó formában várta az indulást. „A hétvégi, pécsi selejtezőforduló jó felkészülés volt a tenerifei nemzetközi tornára. A fiatalabbakból álló Nyíregyháza elleni meccstől eltekintve erős ellenfelekkel játszhattunk, s ez még akkor is igaz, ha a bajaiak nem teljes csapattal álltak ki. Nagy energiákat fektettünk a meccsekbe, nagy tempót diktáltunk, felőröltük ellenfeleinket. Szeptember elejéhez képest egész jól játszottunk, s az mindenképpen biztató, hogy augusztus eleje óta ilyen szintre jutottunk” – értékelt a klub oldalán Maurer Csaba.