UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-10-04 12:06

Hatodik hely Teneriféről

A tavalyi ötödik helyezés után idén a hatodik helyen zárta a Vasas Akadémia U16-os fiúcsapata Európa egyik legrangosabb utánpótlástornáját, a Kanári-szigeteken megrendezett, Villa De La Orotava nevet viselő, nyolccsapatos megméretést.

Lakner Gábor Rangos nemzetközi tornán vett részt a Vasas Akadémia U16-os fiúcsapata Spanyolországban. A piros-kékek korosztályos együttesét idén is meghívták a már 19. alkalommal megrendezett, Villa De La Orotava nevet viselő nyolccsapatos, nemzetközi utánpótlás-tornára, amely Európa egyik legnívósabb ilyen jellegű rendezvénye. A Vasas Akadémia a spanyol csapatok közül a Real Madrid, a Canterbury Idecnet de Gran Canaria, a Canarias Basketball Academy és a CB San Isidro, valamint az olasz Stellazzurra BA a német Alba Berlin és az észt BC Tartu társaságában vett részt a Kanári-szigeteken, Tenerifén megrendezett tornán.
Vasas Tenerife 2
Vasas Tenerife 2
Maurer Csaba együttese az Alba Berlin ellen kezdte meg szereplését, amellyel szoros mérkőzést játszott. A jobb szerkezetű és fizikális fölényben lévő német együttes ellen agresszív védekezést mutattak be a pasarétiek, de a támadójátékra már nem maradt elég erő. A berliniek 62-56-ra nyertek, de ahogy a magyar csapat vezetőedzője fogalmazott, nem volt ok szégyenkezni. A folytatásban a házigazda következett, a szerepek pedig felcserélődtek, hiszen ezúttal az ellenfél játszott alacsonyabb szerkezettel. A Vasas egészen könnyedén nyert 83-42-re, és csak annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez kellett. A félelmetes hírű Real Madrid az utolsó csoportmérkőzésen alaposan feladta a leckét a pasarétieknek. A madridiak mostani korosztálya kifejezetten erős, a csapatukban négy afrikai, egy kínai, egy horvát és egy közép-amerikai légiós is szerepel. A spanyolok végül 120-46-ra nyertek, Maurer Csaba pedig az elismerés hangján szólt az ellenfélről: „Szülő-gyerek jellege volt a mérkőzésnek. Némi vigasz, hogy a tornán minden meccsüket nagy különbséggel nyerték, és a spanyol bajnokságban sem nagyon lesz ellenfelük. Még úgy is élmény volt nézni a csapatukat, hogy mi voltunk a szenvedő alanyok. A játékerejükről annyit, hogy a mi U18-as bajnokságunkat magabiztosan nyernék, és valószínűleg az NB I/B-ben sem lennének kiesési gondjaik, fizikálisan nem lógnának ki onnan, sőt néhány másodosztályú felnőttcsapatunk megirigyelhetné a szerkezetüket.” Miután a Vasas a harmadik helyen végzett a négycsapatos csoportban, a torna utolsó napján az ötödik helyért léphetett pályára a spanyol Canarias Basketball Academy ellen. Az együttesnek leginkább a neve volt spanyol, hiszen mindössze két hazai játékos szerepelt a keretében. A pasarétiek újabb szoros mérkőzést vívtak, melyet végül a mini világválogatottal felálló ellenfél nyert meg 55-41-re, a Vasas így a tavalyi ötödik helyezés után idén hatodikként zárta a tornát. „Elfáradtunk az utolsó meccsre, nem vagyunk hozzászokva ahhoz a tempóhoz, amilyet itt produkálnak a csapatok. Az is hozzátartozik, hogy a kadetbajnoki selejtezőtornával együtt egy hét leforgása alatt ez volt a hetedik mérkőzésünk. Azzal együtt fantasztikus volt részt venni. Viszonylag sok nemzetközi tapasztalatunk volt már korábbról, és az itt látottak is megerősíthetnek minket abban, hogy jóval agresszívebben és jóval nagyobb tempóban kell kosárlabdáznunk az edzéseken. De ami a legjobban hiányzik, hogy hétről hétre ilyen csapatok ellen ilyen meccseket játsszunk” – értékelt Maurer a pasarétiek honlapján.

A torna végeredménye 1. Real Madrid, 2. Canterbury Idecnet de Gran Canaria, 3. Stellazzurra BA… 6. Vasas Akadémia