UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-04 21:31

Osztrák erőpróba

A lányok fölényes, 42-21-es győzelmet arattak, míg a fiúk 28-28-as döntetlent értek el Ausztria korosztályos csapata ellen az U16-os, azaz serdülő kézilabdázók Győrben zajló Európai Olimpiai Ifjúsági Fesztivál-teszttornáján.

reb Kevesebb mint tíz hónap múlva, július 23-29-én Győr ad otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, amelyre már javában készülnek az utánpótlás kézilabda-válogatottak. Az idén még serdülőnek számító lányok kihívást nem jelentő meccsen, könnyed ujjgyakorlatként 42-21-re győzték le a szomszédos Ausztria együttesét, a duplán hazai pályán szereplő Pál Tamara nyolc gólig jutott.
pal_tamara_gyor
pal_tamara_gyor
„Időközönként tudtunk csak azon a színvonalon kézilabdázni, amelyikre később, a világversenyeken szükség lehet. A csapat nehezen alkalmazkodott az ellenfél furcsa stílusához. Pozitívumnak mondható, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott, és tudtuk gyakorolni az indításokat” – összegezte tömören Bohus Beáta szövetségi edző a habkönnyű diadalt. A fiúknak jóval keményebb diónak számított az osztrákok elleni mérkőzés, nem is sikerült nyerni, a végeredmény 28-28 lett. „Amióta a társasággal dolgozom, most találkoztunk a legerősebb ellenféllel – kezdte az értékelést Vágó Attila szövetségi edző. – A srácok az első félidőben izgultak, a tét és az új helyszín nyomta őket, s futottak az eredmény után. A második játékrészért viszont minden dicséret megilleti őket, mert megvalósították, amit a szünetben kértem tőlük. Az egyik szemem mégis sír, mert három perccel a lefújás előtt még két góllal vezettünk, de az izgulás megint közbeszólt. Összességében igazságos döntetlen született.” Szerdán ismét megmérkőznek a csapatok: a fiúk fél négykor, a lányok négykor kezdenek.

KÉZILABDA, U16-OS KOROSZTÁLY, EYOF-TESZTTORNA Fiúk: Magyarország–Ausztria 28-28 Leányok: Magyarország–Ausztria 42-21