UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-05 20:56

Kettős győzelem

Két győzelmet könyvelhettek el a magyar serdülők a jövő évi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál helyszínén rendezett kézilabda-teszttornán: a lányok újabb egyszerű meccsen 38-25-re verték Ausztriát, míg a fiúk a keddi döntetlent követően 30-27-re nyertek a sógorfiúk ellen.

reb A keddi összecsapások folytatása következett Győrben, ahol 2017. július 23-29-én rendezik meg az EYOF-ot, s amelyre teszttornát tartottak a most még az U16-os korosztályba tartozó kézilabdázóknak.
labda_ka
labda_ka
Ahogyan elsőre, úgy másodszorra sem okozott fejtörést a lányoknak Ausztria, sőt a könnyű mérkőzés már-már inkább azért jelentett nehézséget (38-25), mert a 13 gólos siker ritkán ad valódi kihívást, így felkészülési lehetőséget a győzőnek. „A lányok ott folytatták, ahol az előző nap abbahagyták, remélem, csak a pénteken kezdődő Olimpiai Reménységek Versenyére tartalékoltak… – jegyezte meg némi iróniával a hangjában Bohus Beáta szövetségi edző. – Kuczora Csengének kiment a bokája, de úgy látszik, szerencsére, hogy nincs komolyabb baja.” A társaság péntektől vasárnapig vesz részt az ORV-n, amely hagyományos a visegrádi négyeket, azaz a magyarok mellett a cseheket, a szlovákokat és a lengyeleket vonultatja fel. Tavaly a csapat gólzáporos győzelmeket aratott, Bohus azonban az idén sokat vár a megerősödött lengyelektől. S Győrbe visszatérve: a fiúk kedden 28-28-as döntetlent értek el Ausztria ellen, ezúttal azonban összejött a siker (30-27). „A délelőtt keményen dolgoztunk a srácokkal, próbáltunk javítani a védekezésen, mert az első meccsen sok gólt kaptunk – értékelt Vágó Attila szövetségi edző. – Sokkal jobban indították a mérkőzést, mint egy napja, a szünetben már öt góllal vezettünk. Később nyolc-kilencre hízott az előny, így forgattam a csapatot, hogy mindenki játsszon. A szoros eredmény annak tudható, hogy többen nem tudtak kellő hőfokkal beszállni az összecsapásba, de összességében hasznos párharcot vívtunk.”

KÉZILABDA, U16-OS KOROSZTÁLY, EYOF-TESZTTORNA, 2. NAP Fiúk: Magyarország–Ausztria 30-27 Leányok: Magyarország–Ausztria 38-25