UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-10-05 15:51

Siker a spanyolok ellen is

Második mérkőzését is megnyerte a jégkorong U18-as Négy Nemzet-tornán a magyar leányválogatott. Spanyolországot a hosszabbításban sikerült legyőzni 1-0-ra.

STJ A britek elleni kiütéses, 10-0-s győzelem után kellő önbizalommal várta a leány U18-as jégkorong-válogatott a káposztásmegyeri Jégpalotában zajló Négy Nemzet Tornáján a második mérkőzését. Szerda kora délután az a Spanyolország volt az ellenfél, amely a nyitányon 5-0-ra kikapott Lengyelországtól. Buzás Norbert szövetségi edző az előzetes terveknek megfelelően átalakította a csapatot; hat olyan játékos is szerepet kapott, aki a britek ellen nem került jégre. Ez alkalommal hét védő és tizenkét csatár alkotta az együttest, a kapuban pedig Hódos Piroska kezdett.
Fotó: jegkorongszovetseg.hu
Fotó: jegkorongszovetseg.hu
A magyarok rögtön az első harmadban tűz alá vették Julia Embid Betes kapuját, de a legígéretesebb helyzetek is kimaradtak. Igaz, ebben szerepe volt a pazarul védő spanyol kapusnak is. Nem akart megszületni a megnyugtató első találat, és ettől kissé kapkodóvá vált a hazai együttes játéka. A folytatásra aztán sikerült rendezni a sorokat, továbbra is a spanyol harmadban zajlott a küzdelem, de mintha átok ült volna a magyarokon, egyszerűen nem tudtak gólt ütni. Christian Yngve csapata ritka vendég volt a magyar kapu előtt, az első felvonásban 5, a másodikban 1, a harmadikban pedig 4 lövéssel kísérletezett – eredmény nélkül. Így aztán Hódos Piroska, illetve az őt a 32. percben felváltó Varga Panna Luca is shutouttal zárta a találkozót (az U18-as és a felnőtt női válogatott kapusainak felkészítésében a korábbi válogatott Budai Krisztián segédkezik).
Fotó: jegkorongszovetseg.hu
Fotó: jegkorongszovetseg.hu
A rendes játékidő 0-0-val zárult, a ráadás viszont nem tartott sokáig. Egy perc 12 másodperc telt el, amikor Horváth Dominika lövése után Szamosfalvi Petra belepiszkált középen a korongba, amely így a hálóban kötött ki. „Harcos spanyol válogatottat győztünk le jó játékkal. Csupán a helyzetek befejezése nem ment ezen a napon, egyébként végig érződött a két csapat közti osztálykülönbség. Elégedett vagyok a látottakkal, ugyanakkor ez a meccs is csak egy felkészülési állomás volt a januári, divízió I/A csoportos világbajnokság előtt” – mondta Buzás Norbert. A magyar válogatott a pénteki játéknapon 12.40-től Lengyelországgal csatázik majd, ezen az összecsapáson dől el a Négy Nemzet Torna első helye.