UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2016-10-07 20:00

Megsérült, visszalépett

Rendkívül balszerencsése alakult Boncsér Krisztián (18) számára a szombathelyi felnőtt Világ Kupa-viadal első napja. Az FTC tornásza megsérült, és kénytelen volt visszalépni.

STJ Szombathelyi Arena Savariában nyolcvan ország százharminc tornászának részvételével elkezdődött a felnőtt Challenge Világ Kupa. A versenyen – a 12 fős magyar csapat tagjaként – rajthoz állt az ifjúsági válogatott Boncsér Krisztián is.
Boncsér Krisztián
Boncsér Krisztián
Az FTC tornászának eddig jó éve volt, hiszen a májusi korosztályos Európa-bajnokságon Bernben talajon bronzérmet nyert, ugrásban a negyedik, nyújtón a hatodik helyet szerezte meg, egyéni összetettben pedig a tizenegyedik helyen zárt. Ahogy Puskás Jenő utánpótlás-kapitány honlapunknak elmondta, Krisztián a VK-viadalon az új, immár a felnőtt mezőny szakmai követelményeihez igazított gyakorlatait kívánta bemutatni talajon, ugrásban és nyújtón. Az élet azonban keresztülhúzta a számításait, ugyanis már a bemelegítésnél érezte, hogy nincs minden rendben a lábával. Első szerén, a talajon ugyan még elindult, de nem jutott tovább, majd az ugrástól és a nyújtótól visszalépett. Ezzel számára sajnálatosan gyorsan véget ért ez az igen rangos verseny.