UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2016-10-08 15:25

Balszerencsés talajfogás

Egyelőre nem tudni, milyen súlyos a sérülése a szombathelyi felnőtt Világ Kupa-viadal első napján megsérült Boncsér Krisztiánnak (18).

STJ A szombathelyi Arena Savariában nyolcvan ország százharminc tornászának részvételével zajlik a felnőtt Challenge Világ Kupa. A 12 fős magyar csapatnak tagja Boncsér Krisztián is. Pontosabban, csak volt. Az FTC sportolójának szempontjából ugyanis balszerencsésen alakult a pénteki selejtező, hiszen megsérült, és kénytelen volt visszalépni.
Boncsér Krisztián
Boncsér Krisztián
„A bemelegítés során, egy ugrást követően Krisztián rosszul fogott talajt – elevenítette fel a történteket Kerekes Zsombor, Boncsér Krisztián edzője. – Megnyomta a bokáját, de vállalta, hogy befáslizott lábbal elindul talajon. A sérülés miatt azonban csak leépített gyakorlatot mutathatott be, amely után még inkább bedagadt a bokája, s így már nem folytathatta.” Hogy pontosan milyen sérülést szenvedett a májusi korosztályos Európa-bajnokságon Bernben talajon bronzérmes, ugrásban negyedik, nyújtón hatodik helyet szerző, az egyéni összetettben a tizenegyedik helyen záró tornász, az csak a hétfői orvosi vizsgálaton derül ki. Mindenesetre a lábára rá tud állni, a járással sincs gondja, a sérült bokája azonban láthatóan bedagadt. Igaz, a tornászokat kemény fából faragtak, a legjobbak körében már ritka, hogy ez vagy az a testrész ne sajogna. A sérülés sem rendkívüli esemény a sportágban, igaz, Krisztiánt eddig még versenyzés közben nem érte baj, edzésen ugyanakkor természetesen már vele is előfordult, hogy kidőlt a sorból. Ami a VK-t illeti, Kerekes Zsombor szerint nagyon erős mezőny jött össze Szombathelyen, így nem lehet megtippelni, milyen eredményt érhetett volna el tanítványa, ha nincs a balszerencsés sérülés: „A tornában egy-egy apró ellépés, rossz mozdulat akár négy-öt hellyel is hátrább sorolhat versenyzőt, ezért nincs értelme azon töprengeni, mi lett volna, ha... Ami biztos: szerintem mind a három szeren, vagyis talajon, ugrásban és nyújtón is nagyon jó gyakorlata van Krisztiánnak.” Azt tehát csak a diagnózist követően lehet megmondani, kell-e kényszerpihenőt tartania a Boncsér Krisztiánnak, s ha igen, milyen hosszút. Ha nem, akkor akár már a jövő hét végén újra versenyezhet a német Bundesligában. Ezenkívül a cottbusi VK-viadal, a novemberi mesterfokú bajnokság és a csapatbajnokság következő fordulója szerepel a naptárában.