UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-10-09 12:26

Duplázik a Csata

A Csata DSE két együttest is indít kosárlabdában a kiemelt leány-kadetbajnokságban. Az A jelű együttes alanyi jogon szerepel a legjobbak között, míg a B jelű, a kora alapján serdülőcsapat selejtezőn vívta ki a részvétel jogát.

Lakner Gábor A kosárlabda kiemelt leány-kadetbajnokságának az előzetesében már szót ejtettünk arról, hogy a Csata DSE két csapattal képviselteti magát a tizenhatos elitmezőnyben. Az A csapat alanyi jogon szerepel a legjobbak között, hiszen megnyerte a korosztály bajnokságát. A B jelű csapat selejtezőben vívta ki a részvétel jogát.
Serdülő Csata-Vasas döntő 3
Serdülő Csata-Vasas döntő 3
„A B csapat gyakorlatilag a komplett serdülőegyüttesünk. A kétezer-kettes korosztályunk rendkívül erős, tele van válogatott kerettagokkal, akik hosszú ideig meghatározó játékosai lehetnek a nemzeti csapatnak – avat a részletekbe Tursics Sándor vezetőedző. – A serdülőbajnokságban nem lett volna ellenfelük, ezért neveztük őket egy korosztállyal feljebb. A gyerekek fejlődését az szolgálja, ha minden mérkőzésen maximális ellenállással találkoznak.” Az A csapatot – vagyis a koruk alapján valóban kadetjátékosok által alkotott együttest – Wéber Krisztina irányítja Tursics Sándor segítségével, míg a serdülőkből álló B csapatot Tursics Krisztián vezeti. „A sikeres selejtező létkérdés volt a serdülőknek, nem volt szabad hibáznunk, és nem is tettük. A legerősebb csoportba kaptunk besorolást, a Gálos László vezette Széchenyi Akadémiát és a Tatár László irányította Zsíros Akadémiát, azaz két jó csapatot sikerült megelőznünk. Az A csapatunk a nyugati, míg a B csapatunk a keleti csoportban szerepel, így ősszel nem találkoznak.” A bajnokság első fordulójában mindkét csapat győzelemmel kezdett. Abban nincs semmi meglepő, hogy az idősebbek 120-33-ra kiütötték Pécsett a PVSK-t, a fiatalabbak magabiztos győzelme azonban már nem mondható papírformának. A serdülőcsapat 69-43-ra nyert Kecskeméten, azzal pedig jelezte, hogy valóban érdemes figyelni a Csata DSE 2002-es korosztályára.