UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-10-09 09:44

Gálfi-dupla

Idei első tornagyőzelmét aratta egyesben a 18 éves Gálfi Dalma, miután a toowoombai 25 ezer dollár összdíjazású felnőttviadal döntőjében két játszmában verte a brit Katy Dunne-t. A magyar teniszező a páros után így az egyes trófeáját is begyűjtötte.

reb A korábbi junior-világelső, az egy éve a korosztályos US Opent megnyerő Gálfi Dalma 2016-ban már csak felnőttversenyeken indult, s ahogy tavaly, ezúttal is ausztráliai túrát tervezett magának.
galfi_dalma_toowoomba
galfi_dalma_toowoomba
Bár az első állomás, Brisbane nem sikerült fényesen, Toowoombában kárpótolta magát, hiszen a párosdöntő megnyerése után egyéniben sem talált legyőzőre. A fináléban a nála három évvel idősebb, a profi-világranglistán majdnem száz hellyel mögötte található brit Katy Dunne várt rá, s az esélyeknek megfelelően a magyar teniszező nagyjából egy óra alatt 6-2, 6-4-re felülmúlta. A közösségi oldalán így méltán adhatta örömmel tudtára a világnak, hogy idei első tornagyőzelmét szerezte meg az Ausztrália keleti partján lévő városban. „Nagyszerű érzés, soha nem nyertem meg korábban azonos versenyen az egyest és a párost is – idézte Dalmát az ausztrál teniszszövetség honlapja. – Mindig szeretek Ausztráliába jönni, mert minden körülmény ideális a teniszhez. Igaz, ezúttal meglehetősen szeles volt az idő, de sikerült felülkerekednem ezen a tényezőn, és nagyszerű hetet zártam." Sikerével a magyar lány ötven ranglistapontot szerzett, ám mert megvédendő egységei vannak és lesznek, ezért várhatóan nem lép előre sorban. A következő héten Cairnsben lép pályára, ahol egy éve nyert itt, a címvédés a cél.