UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-09 14:37

Kell a tét

Az előzetesen legerősebbnek tartott lengyel csapatot 35-23-ra győzte le a magyar leányválogatott a Prágában rendezett kézilabda Olimpiai Reménységek Versenyén, így megnyerte a viadalt. Bohus Beáta szövetségi edző a jobb játékot látva is nyugtázta: minőségi ellenfelekre és valódi téthelyzetre van szükség.

reb Tényként írhatjuk le, amit már a legelső sípszó előtt is sejthettünk: a magyar csapat nyeri meg a prágai Olimpiai Reménységek Versenyét. A 2000 vagy fiatalabb születésű lányok viadalán Csehország és Szlovákia után Lengyelország sem okozott gondot Bohus Beáta kézilabdázóinak, a végeredmény 35-23-as siker lett.
serdulo_lanyok_csehp
serdulo_lanyok_csehp
„Ez a meccs már sokkal jobban tetszett, mint a korábbiak, látszik, hogy a tét feldobta a lányokat – jegyezte meg a tréner. – Persze ez is sima lett, de a hatosfal jól működött, ütköztek és sok indításgólt lőttek a játékosaim. A lengyel csapat sokkal jobb képességű, mint a szlovák vagy a cseh, így, bár nagy különbséggel nyertünk, jobban fel is pörögtünk.” A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy negyedórát állt a játék, mert a rivális egyik kézilabdázója rosszul esett, eszméletét vesztette, s az eset kicsit megfogta a magyar tinédzsereket is. „Most mindegy volt, milyen felállásban játszunk, milyen formációban védekezünk, mert minden működött – folytatja Bohus. – Erős ellenfelekkel kell megküzdenünk, hogy kiderüljön, mik a hibáink, miben kell fejlődni. Nincs baj az Olimpiai Reménységek Versenyével, érdemes pályára lépni, ám oroszokkal, dánokkal, hollandokkal is muszáj megmérkőzni.” Elmondta: a tervek szerint a szövetség szervez tornát a lányoknak, amelyen komolyabb riválisokkal találkoznak, hogy jövőre ne a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon vagy a szlovákiai ifjúsági Eb-n érjék őket kellemetlen meglepetések.