UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-10-13 19:59

Folytatás az alsóházban

A hajrában kapott gól miatt maradt el az FTC U17-es csapatának győzelme az Academia Hagi ellen a III. Future Talents Cup nemzetközi utánpótlástorna harmadik csoportmérkőzésén.

STJ A Népligetben lejátszott találkozónak a Ferencváros U17-es együttese a győzelmi kényszer terhével vágott neki. A zöld-fehérek az első két meccsen éppúgy három pontot gyűjtöttek, mint az Academia Hagi, de rosszabb gólkülönbségük miatt a C csoport harmadik helyén várták a kezdést. Az FTC a torna nyitányán 3-1-re kikapott a szerb Partizan Beogradtól, majd 2-1-re megverte a cseh Sparta Prahát.
Dragóner Attila edző okkal bosszankodhat a hajrában kapott gól miatt Fotó: sport365.hu
Dragóner Attila edző okkal bosszankodhat a hajrában kapott gól miatt Fotó: sport365.hu
Az Academia Hagi elleni találkozó kemény csatát hozott, bizonyság erre az öt-öt sárga lap is. A vezetést Dragóner Attila együttese szerezte meg a 29. percben Szabó révén. A románok az 50. percben Louis Munteanu találatával egyenlítettek, de három perccel később már újra a ferencvárosiaknál volt az előny Vida jóvoltából. A győzelem, s ekként a továbbjutás mégis elmaradt, mert a 68. percben egy jobb oldali beadásra Oroszi rossz ütemben mozdult ki, Alexandru Pop pedig a magyar kapust megelőzve a hálóba fejelte a labdát, így lett a vége 2-2. A C csoport végeredménye: 1. Partizan 6 pont, 2. Academia Hagi 4, 3, FTC U17 4, 4. Sparta 3. A Ferencváros az U16-os csapatát is elindította a Future Talent Cup-sorozatban, de az egy évvel idősebb futballistákból álló gárdák ellen nem jutott sikerélmény a fradistáknak. A görög PAOK-tól 4-1-re, a holland Brabant Unitedtől 2-0-ra, míg a horvát HNK Rijekától 4-0-ra kaptak ki. Az A csoport végeredménye: 1. PAOK 9, 2. Rijeka 6, 3. Brabant 3, 4. FTC U16 0. A Future Talent Cup résztvevőit négy négyes csoportba osztották. Minden ágról az első két helyezett jutott a nyolc közé. A két ferencvárosi együttes a holland Brabant United, a szlovák Slovan Bratislava, a lengyel Wisla Krakow, a cseh Sparta Praha és Banik Ostrava, valamint a bosnyák FK Sarajevo társaságában a 9–16. helyért folytatja jövő áprilisban, megint csak Budapesten.

Ferencváros U17–Academia Hagi 2-2 (1-0) Ferencváros: Oroszi István – Könczey Márk, Bodnár Máté (Schmidt Dominik, 62.), Fekete Márk, Buzás Gergő – Sebők Máté (Lipóth András, 36.), Lefler Benjamin – Fekete Olivér (Varga Gábor, 43.), Antal Dominik (Vida Kristóf, 13.), Szabó Richárd (Deésy Márk, 62.) – Pócsik Botond Gólok: Szabó (29.), Vida (53.), illetve Munteanu (54.), Pop (68.)