UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-10-13 18:42

Veretlenül az elitkörben

Az U17-es leányválogatott 2-2-es döntetlent játszott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtorna záró mérkőzésén, így veretlenül, de rosszabb gólkülönbsége miatt a második helyen jutott a tavaszi elitkörbe.

UP-info A magyar és a lengyel válogatott is hat-hat ponttal, biztos továbbjutóként várta a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó játéknapját. Az egyedüli kérdés az volt, melyik csapat jut elsőként és másodikként a tavaszi elitkörbe. A lengyelek gólkülönbsége jobb volt a csütörtöki mérkőzés előtt, így egy döntetlennel ők szerezték volna meg az első helyet.
U17 magyar-lengyel
U17 magyar-lengyel
Hogy ez ne így legyen, azért már a harmadik percben sokat tett a magyar csapat, amely első lehetőségéből megszerezte a vezetést. Egy bal oldali beadást követően csapatkapitányunk, Vachter Fanni érkezett jól a hosszú saroknál, de mielőtt a hálóba lőhetett volna, Stasiak megelőzte, és saját kapujába továbbított (1-0). A gól után a lengyelek irányították a mérkőzést, de kapura nem jelentettek különösebb veszélyt, a mi akcióinkban viszont benne volt a gólszerzés lehetősége. A 25. percben megdupláztuk az előnyt, Vachter Fanni szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, kapura tört, és jobb felső sarokba lőtt (2-0). Támadásban maradtak a lengyelek, mégsem utalt arra semmi, hogy megszerzik a szépítő találatot. Ám a 36. percben Vasas Lea szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Alicja Materek magabiztosan értékesítette (2-1), így egygólos magyar előnynél ért véget a játékrész. A második félidőben a lengyelek nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, az első nagy helyzet mégis a mieink előtt adódott, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. A 65. percben Kowalczyk kapott jó indítást, egyedül tört kapura, és Virág Réka mellett a hálóba gurított (2-2). A 67. percben jött az újabb csapás: egyik belső védőnk, Váradi Ráhel megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban fejeztük be a meccset. Tíz emberrel sem adtuk fel a támadásokat, de a négyperces hosszabbítás végéig nem sikerült visszavenni az előnyt, 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzés. Ez pedig a lengyel válogatott csoportelsőségét jelenti, míg a magyar válogatott második helyen jutott a tavaszi elitkörbe.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐTORNA Magyarország–Lengyelország 2-2 (2-1) Magyarország: Virág Réka – Bódai Viktória, Kovács Laura, Váradi Ráhel, Csolti Réka – Vachter Fanni, Vasas Lea, André Antónia, Pintye Vivien – Pusztai Sára, Dorner Dóra (Králik Fanni, 67.) Gólszerzők: Stasiak (öngól, 3.), Vachter (25.), ill. Materek (11-esből, 36.), Kowalczyk (65.) A torna végeredménye: 1. Lengyelország 7 pont (13-2-es gólkülönbség), 2. Magyarország 7 (8-3), 3. Azerbajdzsán 3, 4. Észtország 0