UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-10-18 16:22

Veretlen MAFC, nyeretlen SKC

Megkezdődtek az NB I/A-s U20-as férfibajnokság küzdelmei, a táblázatot a mindhárom mérkőzését megnyerő MAFC vezeti, a pillanatnyi sereghajtó – négy vereséggel – a Soproni KC.

Lakner Gábor A kiemelt korosztályos kosárlabda-bajnokságokhoz hasonlóan az NB I/A-s U20-as férfibajnokság küzdelmei is megkezdődtek. A legmagasabb osztályban ugyanaz a tizennégy együttes szerepel, amelyik a felnőtt NB I/A-ban is. A mezőnyt – szigorúan abc-sorrendben – az Alba Fehérvár, az Atomerőmű SE, az Egis Körmend, a Falco KC Szombathely, a JP Autó-JKSE, a Kaposvári KK, a KTE-Duna Aszfalt, a MAFC, a Natrutex-SZTE Szedeák, a PVSK Pannonpower, a Soproni KC, a Szolnoki Olaj KK, a Vasas Budapest és a Zalakerámia ZTE alkotja.
95714_zalakeramia_zte_kk_alba_fehervar
95714_zalakeramia_zte_kk_alba_fehervar
A táblázat jelen pillanatban meglehetősen kusza, hiszen van olyan csapat, amelyik már négy mérkőzésen is túl van, míg többen csupán egyszer léptek pályára az alapszakaszban. Néhány érdekesség azért így is megfigyelhető, bár annak nem mindegyik csapat örül. Az élen a felnőttbajnokság pillanatnyi sereghajtója, a MAFC áll, amely mindhárom eddigi mérkőzésén győztesen hagyta el a parkettát. A jászberényi JKSE elleni rajton kiütéssel győztek a fővárosiak, a 108-48-as végeredmény önmagáért beszél. Múlt héten dupláztak, ráadásul kiélezett mérkőzést fordítottak a maguk javára. Pakson 78-77-re nyertek az Atomerőmű SE ellen, míg hazai pályán az Alba Fehérvárt múlták felül 72-68-ra. Múlt héten a Falco KC is duplázott, amely Székesfehérváron 77-60-ra, majd otthon a Vasas ellen 80-67-re győzött, így tapad a listavezetőre. A Soproni KC U20-as csapata alighanem lemondott volna a kiemelésről, ugyanis azért került bele összeállításunkba, mert mind a négy, eddigi mérkőzését elveszítette. A zalaegerszegiek, a kecskemétiek és a szegediek sem nyertek még az évadban, de a trió – ellentétben a soproniakkal – csak egyetlen mérkőzést játszott. Az SKC fiataljai eddig még szorosnak mondható vereséget sem szenvedtek, pedig Kántor Olivér személyében a bajnokság egyik legjobb pontszerzője is náluk pattogtat. Az alapszakasz a felnőttbajnoksághoz hasonlóan március 26-án zárul, a felsőházi rájátszásba bekapcsolódnak az U20-as bajnokság legjobb NB I/B-s csapatai is.