UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-19 12:23

Készülőben az Üstökös

A Dunaszerdahely jelentkezésével ismét nemzetközivé válik a novemberi eleji Üstökös-utánpótláskupa. A Fejér megyei kézilabda-szövetség szervezésében zajló viadalra már több mint száz csapat nevezett, azaz 1200 gyermek és több mint kétszáz meccs már most is garantált.

UP-info Egy éve honlapunk is beszámolt a nagy sikerrel megrendezett Üstökös utánpótlás-kézilabdatornáról. A széria természetesen folytatódik, a házigazdák már javában szervezik a tizenkettedik viadalt is.
ustokos_kupa-300x200
ustokos_kupa-300x200
A helyszín szokás szerint Dunaújváros, ahol hat pályán is zajlanak a mérkőzések, illetve a baracsi csarnokot is igénybe veszik. A lányok az U8-tól az U14-es korosztályig, míg a fiúk az U8-tól az U12-ig összesen tizenegy korcsoportban méretnek meg november 3-4-én (az U12-es lányok november 2-án lépnek pályára). Már száz csapat nevezett a tornára, s mivel köztük van a Dunaszerdahely is, ismét nemzetközivé válik. Átlagosan 12 gyerekkel számolva megkapjuk, hogy nagyjából 1200 fiatal már biztosan Dunaújvárosban tölti november elejét. Eddig a legtöbb csapattal a XVI. kerületi egyesület nevezett, tizenegy együttessel, az élvonalbeli klubok közül pedig indul a leányok közül a Székesfehérvár, a Dunaújváros, míg a fiúknál a Tatabánya. A tavalyi tornáról itt számoltunk be.