UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-10-20 11:57

Elittorna a Gabányiban

Budapesten, a MAFC otthonául szolgáló Gabányi László Sportcsarnokban rendeznek tornát péntektől vasárnapig az U16-os fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). A megméretésen három magyar és hat külföldi együttes lép parkettára.

Lakner Gábor Egyre több korosztályban kapcsolódnak be a magyar csapatok az Európa Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) küzdelmeibe, a klubok pedig a rendezésből is kiveszik a részüket. Egymást érik a magyarországi tornák, a múlt heti, székesfehérvári U15-ös verseny után péntektől vasárnapig az U16-os fiúk lépnek pályára Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban.
Budaörs-München U15 EYBL
Budaörs-München U15 EYBL
A házigazda MAFC mellett a kőbányai Zsíros Akadémia és a budaörsi BDSE-Graphax képviseli a magyar színeket a kilenccsapatos tornán. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a német TS Jahn München, a finn Tapiolan Honka, az angol London United, a macedón KK Feniksz, a lengyel UKS Chromik Żary és a szlovák Inter Bratislava ellen kell helytállniuk. A MAFC – tovább erősítve a torna nemzetközi jellegét – a külföldieket a csarnokhoz közeli Hotel Berlinben szállásolta el. Papp Zsolt, a MAFC technikai vezetője a klub honlapján elmondta, szeretné, ha a családtagokon kívül szakemberek, volt és jelenlegi kosarasok is megjelennének a Gabányiban. „Bízunk benne, hogy színvonalas, jó hangulatú, a hazai és a hozzánk látogató külföldi vendégek számára egyaránt emlékezetes tornát tudunk rendezni” – tette hozzá. A magyar csapatok ellentétes előjellel készültek a tornára, hiszen amíg a MAFC mindkét addigi mérkőzését megnyerte a kiemelt fiú-kadetbajnokságban, addig a Zsíros Akadémia mindkettőt elveszítette. A BDSE eddig egy találkozón van túl, azon viszont komoly pofonba szaladt bele Szombathelyen: a vendéglátók 102-49-re múlták felül. A program pénteken 10 órakor a TS Jahn München–Tapiolan Honka összecsapással kezdődik, és vasárnap este 19 órakor a BDSE-Graphax–MAFC összecsapással zárul. Minden együttes négy mérkőzést játszik, a csoport tagjai legközelebb februárban, szintén Magyarországon, Budaörsön találkoznak.