UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-23 09:56

Egymilliárd tornatermekre

Egymilliárd forintra pályázhatnak az iskolák és alacsonyabb osztályban szereplő klubok, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség 2016 őszén újabb tornaterem-tornacsanok felújítási programot támogató nyílt pályázatot hirdet meg.

UP-info Nagyjából egy hónappal ezelőtt sajtótájékoztatót tartott a kézilabda-szövetség, amelyen büszkén számolt be arról, hogy 2015-2016-ban félmilliárd forintból 25 tornaterem újult meg (egy akkor még átadás előtt állt). Már akkor bejelentették, hogy az idei évadban kétszer akkora összeg, azaz egymilliárd forint jut a tornatermek mellett tornacsarnokok felújítására is. Akkor úgy tervezték, hogy 20-25 darab, 50 millió forint alatti, illetve három-négy, 50-100 millió forint közé eső beruházást hajthatnak végre a keretből.
kezi_csarnok
kezi_csarnok
A mostani egymilliárd forintos keretösszegű pályázat célja is az, mint a korábbinak: a leromlott állapotba került, kézilabdázásra alkalmas tornatermek, illetve az alacsonyabb osztályokban (NB II-ben vagy lejjebb) játszó csapatok létesítményének a korszerűsítése. A cél ezáltal az, hogy javítsanak az utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételein, s elősegítsék a sportág tömegesítését. A pályázatokon minimum öt-, maximum százmillió forint nyerhető el. A benyújtási határidő november 25. „A tao-támogatásokból történő fejlesztésekkel, a kormányzattal közös munkacsarnok-fejlesztésekkel, továbbá a nagy arénák építésével és felújításával együtt a tornaterem-tornacsarnok felújítási program is jelzi, hogy a szövetség kiemelten fontosnak tartja a létesítményhelyzet javítását” – jegyezte meg Kocsis Máté, az MKSZ elnöke. A szükséges dokumentumokat ITT éri el.