UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-10-23 15:15

Udvardy Panna csalódása

Bár remek két hetet zárt Udvardy Panna, hiszen döntőig, illetve elődöntőig jutott két spanyolországi G2-es juniorversenyen, csalódott, ugyanis a kora miatt – hiába hitte eddig joggal így – semmiképpen sem indulhatna a jövő évi junior-mastersversenyen. El is köszönt az utánpótlástól.

reb Alapvetően jól sikerült a 18 éves Udvardy Panna elmúlt két hete. Egyaránt első kiemeltként vágott a két spanyolországi G2-es juniorviadalnak (ennél az A és a G1-es kategóriás az erősebb), először döntőig, másodjára elődöntőig jutott, utóbb pedig párosban finálét játszhatott. Azzal a céllal vágott a két megméretésnek, hogy minél több pontot gyűjtsön: a legjobb tízbe akart kerülni a juniorok között. A vágyott helyezés gyakorlatilag magával hozta volna, hogy játszhat a csengdui (Kína) junior-mastersversenyen, amelyen egyaránt a legjobb nyolc fiú és lány léphet pályára.
udvardy_panna_edzes
udvardy_panna_edzes
Csakhogy... „Néhány napja emailt kaptam a nemzetközi szövetségtől, az ITF-től, hogy átalakítják a versenyt, s a szabályváltoztatás szerint az 1998-ban születettek már nem szerepelhetnek a 2017-es junior mastersen – kezdi Panna. – Nagyon csalódott vagyok, mert úgy építettem fel az évemet, hogy sikerüljön eljutni rá. Nyilván ha januárban mondják ezt, akkor annak tudatában tervezem a szezont. Válaszoltam nekik, jelezve, hogy ez nem fair, remélem, lesz következménye…” A kínai viadalon való jó szereplés szabadkártyákat biztosíthatott volna a felnőttversenyekre, ráadásul pénzdíjas, így nem ártott volna némi tőkelöket a profikarrierhez. Mivel erre már esély sincs (pedig Panna jelenleg a 17. a korosztályos rangsorban, alig száz ponttal elmaradva a tizedik amerikai Claire Liutól, így elérhető let volna a top–10), a magyar lány a pontevedrai viadalon be is fejezte a juniorkarrierjét. A megváltozott menetrend következő állomása, hogy visszatér Sotograndéba, a spanyolországi akadémiára, ahol a Roland Garros óta készül. Edz néhány hetet, majd marokkói, illetve spanyolországi ITF-felnőttversenyeken indul. „Nagyon szeretek itt lenni – lelkendezik Udvardy, amikor az akadémiáról kérdezzük. – Nem túl nagy, nincs túl sok játékos, így mindenkire külön figyelnek. A hely szuper, ráadásul egész évben szabad téren tudunk készülni, ami hatalmas előny.” A napfényes bázisról pedig innentől már csak profiviadalokra vezet az út. Az M4 Sporton látható, Jövünk! című utánpótlás-magazin stábja júliusban készített riportot a világelsőségre vágyó Udvardy Pannával.