UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2016-10-24 13:24

Magyarország az élen

Szép sikert ért el a kevésbé reflektorfényben lévő triatlon: Magyarország lett az első az európai szövetség 2016 juniorrangsorában, megelőzve Nagy-Britanniát és Ausztriát.

UP-info Az Európai Triatlon Szövetség tíz éve indította útnak a junior Európa Kupa-sorozatot, az országok ranglistáját viszont csak 2014 óta összesíti. Már a kezdéskor nyomot hagytak maguk után a magyarok, akkor a junior Európa-ranglistán első Bicsák Bence vezetésével Franciaország és Nagy-Britannia mögött harmadikak lettek.
karai_botond_soos_triatlon
karai_botond_soos_triatlon
Tavaly Németország nyert, a magyarok és a britek előtt, így a sorminta szinte szükséges folytatásaként 2016-ban a magyarok lettek a győztesek. A rangsort úgy állapítják meg, hogy országonként és nemenként a három-három legtöbb pontot gyűjtő versenyző eredményét adják össze. Az idén 35 európai ország versenyzője 14 különböző országban, 15 helyszínen hajtott a pontokért. Az összesítésbe beleszámított a Tiszaújvárosban rendezett junior Európa-bajnokság is, amely értelemszerűen a legerősebb mezőny vonultatta fel. A leányok között Bukovszki Tünde, a fiúknál Soós Gergő nyerte meg a hazai futamot. Bukovszki még ifjúsági korú, így a sikere kisebb meglepetés volt, Soós – szintén ifjúságiként – másik két Európa-kupán is diadalmaskodott, mellyel az összetettben 198 versenyző közül a harmadik helyet szerezte meg a sorozatban. Szintén a legjobb tízben végzett a fiúknál Karai Botond (5.) és Lehmann Bence (10.). A lányok sorozatában Tünde végül egy versenyével a 63. helyet szerezte meg, de Putnóczki Dorka 9., Petrov Dorka 11., Soós Fanni 12. lett az ranglistán. A következő évek sikerességét vetíti előre, hogy a hat versenyzőből négy ifjúsági korú, azaz még jövőre is bőven a juniorok között szerepelhet. (Forrás: triatlon.hu) Az M4 Sporton láthat, Jövünk! című utánpótlás-magazin stábja forgatott a hazai szempontból igazán sikeres tiszaújvárosi junior Eb-n.