UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-25 11:52

Kövesdi gólvágó

Bevallottan az a célja a 17 éves Dohány Rajmundnak, hogy a góllövőlista élén végezzen az ifjúsági kézilabda-bajnokságban. A Mezőkövesd játékosa eddig jól halad: átlövőként ontja a gólokat a tabella alján szerénykedő csapatban.

reb A győzelmeket nem, de a Dohány Rajmund-találatokat biztosra vehetik Mezőkövesden, ahol a 17 éves fiú rendre eredményesen céloz az ifjúsági kézilabda bajnoki mérkőzéseken. Az élvonalbeli gárda utánpótlás-együttese kilenc mérkőzésen ugyan csak két pontot szerzett, és az utolsó előtti, 14. helyen áll a sorozatban, a kövesdiek egy mutatóban az élen állnak: Rajmund hat meccsen szerzett 54 góllal vezeti a vonatkozó rangsort.
dohany_rajmund
dohany_rajmund
„Azzal a céllal is vágtam neki az évadnak, hogy mindig a góllövőlista elején legyek – mondja Dohány. – Tavaly még szélsőt játszottam az ifjúságiak között, de most már átlövőben szerepelek, ezt a posztot jobban is szeretem. Sok a fiatal a csapatban, gyakran játsszák rám a helyzetet, és nem is bánom, hogy mindig vállalkozhatok. Tetszik ez a szerep.” Edzője, Drizner Péter szerint általában fegyelmezett a pályán, s persze ő is passzol, helyzetbe hozza a társakat, de hajlamos könnyelműsködni. Ha úgy tűnik, hogy elúszott a hajó, akkor a kelleténél többször vállalkozik, mondván, legalább a góljai száma jól fessen. „Egyetlen győzelmünk van, azóta se tudjuk, hogyan nyertünk Veszprémben – veszi át a szót a tréner. – A srácok már nagyjából tisztában vannak az erőviszonyokkal.: csapatként nem sok sikerélmény ér minket, így mindenki kitűz magának egyéni célokat.” Drizner szerint játékosának átlagon felüliek a felugrásos lövései, ezért is tud a relatív alacsony, 183-184 centis termete ellenére is eredményes lenni a sportágban. Az NB II-ben szereplő U23-as bajnokságban viszont ismét csak a szélen játszik – edzője szerint hosszú távon az lehet neki az ideálisabb pozíció. „Azt gondolom, hogy átlövőként legfeljebb az NB I B-ig viheti, szélsőként akár az élvonalig is, de minden attól függ, mit akar igazán. Játékvezetői vizsgája is van, néha már fúj. Most érettségizik, még azt sem tudni, merre megy tovább.” Dohány mindenesetre kézilabdázni akar, s idővel az élvonalbeli bajnokság a cél.

Nem mindig a kézilabda vonzotta Dohány Rajmundot: először a labdarúgásba kóstolt bele, ám az nem volt elég izgalmas neki: hat-hét évvel ezelőtt kézilabdázni kezdett, amely a sok góllal és pörgős játékkal megfogta. A kilencedikben tett féléves, KSI-kitérőt leszámítva mindig Mezőkövesden játszott.