UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2016-10-27 15:32

Korai búcsú

Mindhárom utánpótláskorú magyar versenyző vereséget szenvedett az ausztriai Linzben zajló felnőtt-karatevilágbajnokság első fordulójában. Hárspataki Gábor a vigaszágon folytathatta, de nem sikerült a javítás.

Lakner Gábor Az ausztriai Linzben zajló felnőtt karate-világbajnokság szerdai versenynapján három utánpótláskorú magyar versenyző lépett tatamira, de mindannyian korán búcsúztak a vébétől. A verseny egyébként rekordot hozott, 118 ország 1024 versenyzője nevezett.
karate vb
karate vb
Katában, azaz formagyakorlatban a férfiak között Koch Szabolcs, a nők mezőnyében pedig Sterck Laura próbált szerencsét, de az első körben véget ért a versenyük. Mindketten szoros mérkőzést vívtak, de a pontozóbírák az azeri Roman Hajderovot, illetve a montenegrói Biszerka Radulovicsot látták jobbnak. A kumitében, vagyis küzdelemben érdekelt Hárspataki Gábor is vereséget szenvedett a 75 kg-os súlycsoport első fordulójában. A sorsolás jól kibabrált az U21-es világbajnok magyar versenyzővel, hiszen a sportág egyik legnagyobb alakját, a négyszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok azeri Rafael Agajevet kapta ellenfélnek. Gábor – akárcsak az Eb-n – ismét megszorította a klasszist, de Agajev rutinja végül továbbjutást ért. Az MTK Budapest 20 éves versenyzője a vigaszágon folytathatta, ahol régi ellenfele, a holland Rafael Smaal ellen lépett tatamira. Gábor jól kezdett, vezetett is, de 3-2 után már csak a holland szerzett pontot, így a magyar karatéka befejezte szereplését az egyéni küzdelemben. A világbajnokság azonban nem ért véget Hárspataki Gábornak, mert a pénteki csapatversenyben még versenyez. A magyar válogatott tagja lesz a szintén utánpótláskorú Tamás Ferdinánd is.