UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-11-07 17:22

Kőbányai kettős

Az Aquaréna Kőbánya SC nyerte a gyermek- és az ifjúsági sakkcsapatbajnokságot. A fiatalabbak között veretlenül győzött, az idősebbek ellen már nehezebben ment.

Lakner Gábor Az őszi szünet alatt Hajdúböszörményben rendezték meg a gyermek- és ifjúsági sakkcsapatbajnokságot. A győzelmet mindkét korosztályban az Aquaréna Kőbánya SC szerezte meg, ami nem meglepetés, lévén az első kiemelt együttesekről van szó. A gyermekek között magabiztosan győztek a kőbányaiak, akik mind a nyolc találkozójukat megnyerték. Az ifjúságiak között már nehezebb volt a dolguk, két vereség is becsúszott, de végül így meglett az aranyérem.
Marjanovics
Marjanovics
„Az ifjúságiak között a Debreceni SI második helye jelentett némi meglepetést, ugyanis a cívisvárosiak megelőzték az előzetesen esélyesebb Baptista SI-t és a Barcza Gedeon SC-t. Az ifjúságiak viadalán szoros volt az élmezőny, nüanszok döntöttek a helyezésekről, de összességében a legjobb hat együttes végzett az első hat helyen” – értékeli a látottakat Varga Péter, a szövetség ifjúsági bizottságának elnöke. A két korosztályban összesen negyven csapat indult, ez a szám pedig alacsonyabb a tavalyinál. Az IB-elnök szerint azonban nincs csökkenő tendencia, hiszen az egyéni versenyeken jóval többen neveztek, mint egy évvel korábban. „Szeretnénk, hogy a csapatversenyen is újra emelkedjen a létszám, megvizsgáljuk, mit tehetünk annak érdekében. Hajdúböszörmény kitűnő házigazda volt, a szervezők igazán kitettek magukért. A versenyterem egészen kiváló volt, és a szállásra, valamint az étkezésre sem lehetett panasz.” Az ifjúságiak között az Aquaréna Kőbánya SC Füle Simon, Bilku András, Karácsonyi Kata, Bangha Ottó Péter, Kovácsi Sára Kata, Sándor Ádám Dávid összetételben győzött, míg az ifjúsági bajnokcsapatot Vlagyimir Vetosko, Marjanovics Annamária, Polyik Péter, Úrhegyi Márton, Kiss Péter, Karácsonyi Gellért és Kovács Gábor Etele alkotta.

SAKKCSAPATBAJNOKSÁG, HAJDÚBÖSZÖRMÉNY Gyermekek: 1. Aquaréna Kőbánya SC, 2. Debreceni SI, 3. Baptista SI, 4. Barcza Gedeon SC, 5. MTK, 6. Bajnok Sakkiskola Ifjúságiak: 1. Aquaréna Kőbánya SC, 2. ASE Paks, 3. Haladás VSE, 4. MTK, 5. Miskolci Kisbocsok SE, 6. Aquaprofit NTSK