UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-11-09 10:18

A jövő lányai

Érden, a felnőtt női országos bajnoksággal együtt rendezett utánpótlás ob-n zárták az idei évet a serdülő, junior és ifjúsági leány ökölvívók. A színvonalas viadalon már a jövő tavaszi korosztályos Európa-bajnokság került előtérbe, amelyre az utánpótlásért felelő Ancsin Katalin már most igyekezett számba venni a lehetséges jelölteket.

Majer Dániel A szeptemberben a törökországi Orduban rendezett ifjúsági és leány Európa-bajnokság után ismét szorítóba léptek a leány ökölvívó utánpótlás tagjai, de ezúttal a serdülő korosztály bokszolói is képviselték magukat. Az érdi Batthyányi Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezett országos bajnokságon a kontinenstornát megelőzően kinevezett Ancsin Katalin is jelen volt, hogy feltérképezze a lehetséges válogatottakat.
Érden zárták az évet Fotó: boxing.hu
Érden zárták az évet Fotó: boxing.hu
„Mondhatni példaértékű volt a rendezés, ritkán látni ilyen jól szervezett versenyt, főleg a női ökölvívásban” – dicsérte Ancsin a felnőttek országos bajnokságával egyszerre rendezett viadalt. A résztvevők létszámával azonban már nem volt teljesen elégedett. „Az ifik között vészesen kevés volt az induló, mindössze huszonegy fő. Igaz, tavaly is csak huszonhárman jöttek el, ezzel a problémával tehát foglalkozni kell, muszáj elérni, hogy a juniorból felkerülők megmaradjanak, ne vesszenek el.” Természetesen az ordui Eb-t megjárt válogatottak is jelen voltak. „Szinte kivétel nélkül hozták a tőlük elvárt teljesítményt és ami külön öröm, hogy az ötvenegy kilogrammban és a nyolcvan kiló fölöttiek között bokszoló versenyzőnk jövőre is ebben a korosztályban indul. Szeretnénk velük még többet foglalkozni, még több meccset bokszoltatni velük, hogy mire felnőttek lesznek, készen álljanak ott is jó eredményeket elérni.” Az Eb-n ezüstérmes Juhász Adriennről és a bronzzal hazatérő Károlyi Gabrielláról van szó. Súlycsoportjukban mindketten országos bajnokok is lettek, egyaránt az első menetben elért technikai K.O. -val legyőzve döntőbeli ellenfelüket, ráadásul Károlyi még a verseny legjobb ifjúsági ökölvívójának járó különdíjat is kiérdemelte. „A serdülők, azaz a legkisebbek között még nehéz olyan szemmel figyelni az eseményeket, hogy ki az, aki majd a felnőttek mezőnyében is odaérhet, de már most volt két olyan versenyző, aki olyat mutatott, hogy az nagyon biztató a későbbiekre nézve.” Ancsin az ősszel bevezetett, fiúk és lányok között egyaránt alkalmazott controlling rendszerről is beszélt, amelynek segítségével az edzők és a versenyzők könnyeben nyomon követhetik a felkészülést, az online felületre feltöltve az edzésmunkától kezdve az orvosi vizsgálatok eredményéig mindent. „Még nagyon kezdeti stádiumban van a dolog, de folymatosan figyelemmel kísérjük és majd meglátjuk, hogy hosszú távon működőképes-e.” Májusban ismét Eb-re utaznak majd a fiatalok, mostantól tehát a felkészülésé és a keretek kialakításáé lesz a főszerep. „Januárban két hetes edzőtáborba megyünk, igaz, még csak a szűk kerettel. Tavasszal igyekszünk minél több felkészülési meccset leszervezni, hogy kik azok, akik felkészültek a nemzetközi szintre. Ez egy hosszú folyamat, az ob-n elért eredmények alapján az első két helyezett minden súlyból részt vesz a felkészülésben, de akadtak olyanok, akik a verseny elején kihullottak, de látjuk bennük a lehetőséget.”

NŐI UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, ÉRD Döntők Serdülő 38 kg: Vogler Helen (DVS)–Szajkó Letícia (HVS) TKO I. 42 kg: Vidos Korina (HVS)–Vass Vivien (DVS) 5:0 44 kg: Varga Beáta (MMF)–Balogh Zsanett (HBO) 5:0 46 kg: Bernáth Dominika (DVS)–Oláh Vadász Antónia (SSE) 2:3 48 kg: Megyeri Barbara (BSE)–Kovács Alexandra (LFK) 4:1 50 kg: Jozó Csenge (LFK)–Fábián Marija (CVS) 1:4 52 kg: Szabó Petra (TBS)–Horváth Letícia (HVS) TKO I. 54 kg: Tóth Tamara (HVS)–Kruppai Imola (LFK) nem állt ki 57 kg: Kiss Fatima (DVS)–Sipos Rebeka (BEÖ) TKO II. 60 kg: Széchenyi Kinga (KSI)–Bojér Boglárka (HVS) 0:5 63 kg: Botos Fruzsina (ESI)–Csete Beatrix (DVS) TKO II. 66 kg: Leveleki Noémi (VEC)–Nagy Bianka (DVS) 0:5 75 kg: Rafael Vanessza (PSE)–Lautner Dóra Kitti (VGY) TKO I. 75+ kg: Kovács Dominika (LFK)–Táskai Sára (LFK) 4:1 Junior 46 kg: Lakatos Anasztázia (DVS)–Monostori Lídia (DSC) TKO II. 48 kg: Valkó Vivien (LFK)–Simon Evelin (DVS) 3:2 50 kg: Tarnóczy Tamara (VEC)–Lakotár Hanna (FBO) 3:3 52 kg: Kiss Bettina Fanni (VEC)–Mátrai Klaudia (KKF) 5:0 54 kg: Kondákor Emília Cecília (KBK)–Oláh Henrietta (SLG) 0:5 57 kg: Finesz Kamilla (FBO)–Bata Dzsenifer (SZB) TKO I. 60 kg: Szakály Noémi (SAR)–Hámori Luca (FBO) Szakály nem állt ki 63 kg: Balogh Melody Kloé (LFK)–Matesz Viktória (GAA-KNS) TKO I. 66 kg: Szertelics D (FÖS)–Csernák Rebeka (SLG) 4:1 70 kg: Kohári Csilla (MFÖ)–Petrovics Gabriella (RSK) TKO I. 75 kg: Ambrus Viktória (FBO)–Varga Marianna (ESI) 1:4 80+ kg: Berecz Gréta (HSZ)–Oláh Szintia (TTS) TKO I. Ifjúsági 48 kg: Sebestyén Laura (MTS)–Papp Szabina (DVS) TKO I. 51 kg: Károlyi Gabriella (RSK)–Jonkl Szeléna (VSC) TKO I. 54 kg: Révész Alexandra (CVS)–Nagy Angéla (DVS) TKO I. 60 kg: Soucsek Roxána (KÖB)–Bogárdi Barbara (UBT) 5:0 64 kg: Békési Karolina (VSC)–Papp Dorina (MAA/BTB) 0:5 69 kg: Kiss Tünde (VEC)–Budai Vivien (KSI) 0:5 75 kg: Spolárics Tünde (DVS)–Pallás Szimonetta (DVS) TKO I. 81+ kg: Molnár Orsolya (NYV)–Juhász Adrienn (VEC) TKO I.