UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2016-11-14 14:50

Dacoltak a télies idővel

A téliesre forduló időjárás ellenére népes mezőnyökkel rendezték meg Nemesvámoson a Mezei futó Magyar Liga második fordulóját.

STJ A hétvégén bekopogott a tél a Bakonyba, aminek bizonyára sokan örültek. Ami viszont biztos: a Mezei futó Magyar Liga második fordulójának résztvevői nem tartoztak a lelkendezők közé. A Veszprém tőszomszédságában található Nemesvámoson kijelölt pályát ugyanis a havazás és az esőzés teljesen feláztatta, így aztán a futás részben sárdagasztássá alakult át. Ráadásul a hőmérséklet is igencsak visszaesett, de ezt – legalább részben – ellensúlyozandó, a versenyrendező VEDAC és a helyi önkormányzat összefogott, s a versenyzőket fűtött helyiség várta. Meglehetősen sokan dacoltak az időjárással, hiszen a három korosztályban (felnőtt, ifjúsági és újonc/serdülő) összesen 142-en álltak rajthoz.
A győri Lendvai Luca Békéscsaba után Nemesvámoson is nyert a leány ifik mezőnyében
A győri Lendvai Luca Békéscsaba után Nemesvámoson is nyert a leány ifik mezőnyében
Az ifjúsági fiúknál 27-en gyűltek össze, és valamennyien célba is értek. A győzelmet Szemerei Levente (16 éves, Szekszárdi Sportközpont Nkft.) szerezte meg 17:17 perces idővel Palkovics István (16, KARC) és Kovács Balázs (16, Ikarus BSE) előtt. A sorozat első állomásán, Békéscsabán Palkovits is nyert, míg Kovács második lett. A lányoknál 24-en indultak, és 23-an fejezték be a versenyt. Lendvai Luca (15, Győri AC) lett az első 15:39 perccel, másodikként Véber Cintia (15, Bp. Honvéd), míg a harmadik helyen Magyar Vera (15, VEDAC) ért célba. Lendvai duplázott, hiszen Békéscsabán is ő győzött. Az újonc/serdülő fiúknál 20 fős volt a mezőny. A győzelmet a házigazda VEDAC atlétája, Zsetnyai Ákos (14) szerezte meg 15:15 perces idővel Kovács Ákos (13, Békéscsabai AC), illetve Kiszel Gergő (13, KARC) előtt. Zsetnyai is már másodszor állhatott a dobogó tetején, hiszen a nyitányon, Békéscsabán is aranyérmes lett. A lányoknál szintén 20-an neveztek, a leggyorsabbnak a távot 11:47 perc alatt teljesítő Horváth Karolina Helga (14, Csepeli DAC) bizonyult, utána Urbán Zita (14, Ikarus BSE), majd pedig Zatykó Luca (14, Futóbarátok) futott át a célvonalon. Ugyanez a három leány atléta, ráadásul ugyanebben a sorrendben fejezte be a versenyt a Békéscsabán is. A ligasorozat következő versenyét november 27-én Szekszárd-Sötétvölgyben rendezik meg.