UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-11-18 11:19

Újabb elődöntő

Sorozatban harmadik felnőttversenyén jutott elődöntőbe Gálfi Dalma (18): a sorozatterhelés és a kisebb lovaglóizom-sérülés komoly kihívást jelent, de fejben összeszedetten várja az elődöntőt az 50 ezer dollár összdíjazású viadalon, Japánban.

reb A 18 Gálfi Dalma az elmúlt három hétben folyamatosan témát adott a sportsajtónak. Még októberben felnőttversenyt nyert Ausztráliában, ám a valódi menetelés Kínában kezdődött, ahol 25 ezer dollár összdíjazású tornán ért révbe. A lendületet megőrizte Japánra, ahol a tokiói 100 ezer dolláros versenyen csak nála magasabban rangsorolt ellenfelek ellen lépett pályára, mégis a döntőig menetelt, s csupán a világranglistán 24. kínai Shuai Zhang múlta felül.
galfi_tojota
galfi_tojota
Gálfi maradt a felkelő nap országában, s Tojotába utazott, ahol 50 ezres versenyen van jelenése. Az első körben a japán Okuno Avaka semmiféle kihívást nem jelentett (6-1, 6-2), a 16 között annál inkább megizzasztotta őt a viadal negyedik kiemeltje, az üzbég Nigina Agyurajmova. A magyar lány óriási csatában, 6-3, 6-7, 6-4-re tudott nyerni. A negyeddöntőben látszatra egyszerűbben győzött a 22 éves japán Ninomija Makoto ellen, ám az alig egy óra alatt, 6-3, 6-2-re megnyert meccs a 2015-ben a US Openen a juniorok között első magyar szerint csalóka képet mutat. „Kemény meccset játszottunk, még ha az eredményből nem is ez látszik – értékelt honlapunknak Gálfi. – Végig nagyon jól kellett szerválnom, ami óriási koncentrációt igényelt. A gyors pályán nehéz elvenni az ellenfél adogatását, de hála Istennek sikerült. Fizikailag már nem vagyok annyira topon, hiszen zsinórban a harmadik versenyen játszom, ráadásul a múlt héten meghúztam a lovaglóizmomat. A sérülés nehezíti a dolgomat, mert a gyors pályán végig mélyen kell lennem, és jobban érzem a húzódást. Bár fizikailag fáradok, fejben jól bírom, szóval remélem, hogy a folytatás is sikeres lesz.” A döntőért a hozzá hasonlóan 18 éves Arina Szabalenka vár rá. A fehérorosz lány a második kiemelt a tornán, a világranglistán pedig a 155. helyen áll. Gálfi egyébként párosban is elindult Tojotában, ám az ausztrál Lizette Cabrera oldalán már az első körben búcsúzott.