UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2016-11-20 10:24

Lucát nem rúghatták meg

Hivatalosan még nem zárult le az átigazolási procedúra, de már eldőlt, a 18 éves, ötszörös ifjúsági világbajnok kajakos Homonnai Luca a Győri Vízisport Egyesülettől a Budapesti Honvédba igazolt, s a héten már az olimpiai bajnok Csipes Tamarával edzett.

reb A rendre változó és extrém hajviseletéről, illetve kiemelkedő sportteljesítményéről egyaránt ismert Homonnai Luca az elmúlt években a Győri VSE kajak-kenu szakosztályának szerezte a dicsőségeket: az idén és tavaly összesen öt ifjúsági vb-elsőséget szerzett. A következő évtől viszont új klubnak szállítja a sikereket, a Budapesti Honvédba igazol.
homonnai_honved
homonnai_honved
„Mindig is nagyon tiszteltem az edző, Csipes Ferenc munkáját, és fokozatosan nyitottunk egymás felé – mondja Luca. – A kezdetekkor még nem volt tiszta, hogy Győrben milyen csapat alakul ki, a Honvédban viszont jó kis társaságra van kilátás. Csipes Tamarával biztosan együtt készülök, további neveket még nem mondhatok, de egy-két másik remek kajakostól is tanulhatok majd.” Megkérdeztük a győri szakosztályvezetőt, Kadler Gusztávot, mit szól a sportág legnagyobb ígéreteinek egyikeként számon tartott kajakos távozásához. „Luca nem hozott rossz döntést, hiszen ha hosszú távon Csipes Tamarával készül edzeni, akkor ott kell lennie – jegyezte a sportvezető. – Azt gondolom, hogy Győrben mindent megkapott, ami a fejlődéséhez, az előrelépéshez szükséges volt, és rengeteget javult is a magunk mögött hagyott szezonban. Amennyiben azonban váltani akar, méltányolni kell. A Honvéddal tisztességes tárgyalásokat folytattunk. Szerettem volna, ha Luca a versenyzőnk marad, de Tamarával készül, ebbe viszont a Honvédban nem mentek bele, s itt el is dőlt a történet. Semmilyen szaftos ügy vagy konfliktus nem volt, normálisan megállapodtunk, s Luca hamarosan hivatalosan is átigazol.” A kajakos a héten edzett először a Honvédban, korábban otthon, Orosházán készült, igencsak változatos módokon. Karatésokkal gyakorolt – igaz, a társaknak kiadták, Lucát nem rúghatják meg –, illetve a bokszzsákot is erőteljesen püfölte, amit nagyon élvezett. Imád otthon lenni a családjával és a barátaival, ezért, bár mozgásban volt, csak néhány napja vágott bele a tényleges alapozásba. „Hulla fáradt vagyok az edzések után, de ez természetes – folytatja Homonnai. – Jó a hangulat, ám nem úgy kell elképzelni, hogy viháncolunk, a munka minőségére oda kell figyelni. Csipes Feri remek edzéseket tart, nem telepszik ránk, megadja a szabad teret, magunknak dolgozunk. Profiként tekint ránk, olyanokra, akik tudják, nem azért végzik el a feladatot, mert azt kiadták nekik, hanem mert céljaik vannak. Fiatal vagyok még, ebben a profi mentalitásban is fejlődnöm kell, de élvezem a munkát az új környezetben, szerintem nagyon jó lesz itt nekem.”