UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-11-22 16:38

Gála a Tüskében

A szombati All Star-kosárlabdagálán természetesen Kelet és Nyugat összecsapása lesz az est fénypontja, de az U20-as válogatott is fontos mérkőzést játszik, felkészülésit  az egyetemi válogatott ellen.

Lakner Gábor Szombaton a Tüskecsarnokban rendezik meg a hagyományos All Star-gálát, amelynek a főmérkőzése a keleti és nyugati válogatott összecsapása. Az esemény keddi sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozták a két együttes kezdőcsapatát, amely a közönség szavazati alapján állt össze. Utánpótláskorú játékos nincs a két legjobb ötösben, magyar is csupán négy.
U20 férfi magyar-spanyol 2
U20 férfi magyar-spanyol 2
Keleten Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), míg Nyugaton Ferencz Csaba (Egis-Körmend), Keller Ákos és Lóránt Péter (mindkettő Alba Fehérvár) került be a magyar játékosok közül. Keleten Vojvoda mellett az idén már Szolnokon játszó James Kinney, a Szeged bedobója, Ivan Lilov, a Jászberény magasembere, Szvetozar Sztamenkovics és a MAFC centere, Matija Poscic szerepel a kezdőben. A nyugati ötöst a három magyar mellett a szombathelyi Darrin Govens és a zalaegerszegi Emanuel Ubilla alkotja. A csapatok kispadján a hagyományoknak megfelelően a gála előtti héten legjobb bajnoki helyezést felmutató együttesek trénerei foglalnak helyet, vagyis a Kelet csapatát a szolnoki Sztojan Ivkovics és segítője, Pór Péter, a Nyugat együttesét pedig a listavezető Körmend mestere, Teo Cizmic és Hencsey Tamás irányítja a 18 órakor kezdődő találkozón. Pór Péternek nem ez lesz az egyetlen feladata a gálán, ugyanis a 15.30 órakor kezdődő előmérkőzésen az U20-as férfiválogatottat vezeti az egyetemi válogatott ellen. A találkozó ugyan barátságos jellegű lesz, de egyáltalán nem csak látványos trükkökről szól. „Először találkozik a válogatott az évadban, a mérkőzés előtt másfél napot készülünk együtt. Mivel az A divíziós Európa-bajnokságot megjárt csapat elbúcsúzott a korosztálytól, új csapatot építünk az U18-asoktól kiöregedett játékosokból. Közülük most tizennégyet hívtunk meg, és a gála jó lehetőséget ad arra, hogy élesben is szemügyre vegyük őket. A követező összetartásokon további játékosokat is kipróbálunk, de a mostani is hasznos lehetőség lesz” – mondta holnapunknak a szövetségi edző.