UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-11-23 18:03

Jövőre ugyanitt

A győztes Csata DSE és a házigazda Soproni Darazsak Akadémia képviselője is elégedetten értékelt az U16-os nemzetközi leány-kosárlabdatorna után, melyet jövőre is szeretnének megrendezni, immár hatodszor.

Lakner Gábor Amint arról beszámoltunk, a Csata DSE hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Sopronban megrendezett U16-os nemzetközi leánytornát. A fővárosi alakulat a nyitómérkőzésen mindössze nyolc ponttal győzött, azt követően azonban megszorongatni sem tudták az ellenfelek.
Bajnokok Tornája 2016 mindenki
Bajnokok Tornája 2016 mindenki
„Ezért mentünk – kezdi az értékelést a Tursics Sándor, a Csata DSE vezetőedzője.  – A kétezres korosztályról azt kell tudni, hogy európai szinten sem annyira erős, mint az előtte és az utána következő generáció. Éppen ezért nálunk is három kétezer-egyes játékos, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina és Mányoky Réka viszi a vállán a csapatot. Azt azonban örömmel tapasztaltam, hogy az idősebbek közül többen felnőttek melléjük, és úgy fest, végre átlépték a saját árnyékukat.” A szakember a győzelem ténye mellett a mutatott játékkal is elégedett volt a színvonalas tornán, melynek All Star-csapatába az említett húzóemberek közül Angyal Barbarát is beválasztották. „Összességében színvonalas tornán szerepelhettünk, mégiscsak Európa elitje jött el Sopronba. Jól felkészített, erős ellenfelekkel mérkőztünk meg, akik ráadásul különböző kosárlabda-kultúrából érkeztek. A csapatunk a maximumot hozta, jelenleg ennyit tudunk, ami persze nem kevés. Bravúrosnak érzem a teljesítményünket, a győzelmet ráadásul soha nem kell magyarázni.”
All Star Bajnokok Tornája
All Star Bajnokok Tornája
A házigazda Soproni Darazsak Akadémia a hatodik helyen zárta a nyolccsapatos tornát. Czukorné Hollós Anna, az akadémia elnöke szervezőként is értékelte a látottakat honlapunknak: „A színvonal az előző évekhez képest valamivel gyengébb volt, de ezt már az U16-os Európa-bajnokság is előrevetítette. Ez most a nemzetközi színtéren sem tartozik az erős évjáratok közé. Nagyon komoly sérüléshullám is befolyásolta az eredményeket, üdítő kivételként a Csata és mi úsztuk meg komolyabb baj nélkül. Szeretnénk hinni, hogy ez nem véletlen, hanem a szisztematikus munka és a megfelelő felkészítés eredménye. A csapatok komoly fejlődést mutattak a torna során, és ez érvényes a mi együttesünkre is. A saját játékunkkal maximálisan elégedett vagyok, a vesztes találkozóinkon is jól játszottunk, a moszkvaiak ellen megnyert szoros végjáték pedig remek tapasztalatot jelentett.” A nagy sikerre való tekintettel természetesen már a folytatáson gondolkodnak a szervezők. „Úgy gondolom, szervezésben és szakmailag és megfelelő szinten teljesítettünk, a csapatok elégedetten távoztak Sopronból, és úgy búcsúztak el: remélik, jövőre újra találkozunk. A célunk természetesen az, hogy a következő novemberben ismét megrendezzük a Bajnokok Tornáját.”