UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2016-11-26 10:23

Taroltak a békéscsabaiak

Kettős békéscsabai sikerrel zárult a győri Audi Arénában zajló tornagála. A mesterfokú bajnokságot Böczögő Dorina nyerte meg, az országos csapatbajnokságot pedig a Szujó nővéreket is felvonultató TC Békéscsaba.

Up-info Második alkalommal adott otthont Győr a tornászok mesterfokú bajnokságának, amellyel párhuzamosan a szuper-csapatbajnokság őszi fordulóját is megrendezték az Audi Arénában. A hölgyeknél kettős békéscsabai siker született. A mesterfokú bajnok a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina lett 52,900 ponttal, aki mögött a Rióban szintén versenyző dunaújvárosi Kovács Zsófia (16) végzett 52,750 ponttal. A harmadik helyen a ma már a Győri AC színeiben versenyző, de ez alkalommal még korábbi klubját, a KSI SE-t képviselő Fehér Nóra (14) végzett 51,600 pontot gyűjtve.
Szujó Dorka is fontos szerepet vállalt a békéscsabai csapatsikerből Fotó: matsz.hu
Szujó Dorka is fontos szerepet vállalt a békéscsabai csapatsikerből Fotó: matsz.hu
A szuper-csapatbajnokság tavaszi fordulójában a TC Békéscsaba diadalmaskodott, és Győrben is a csabaiak mutatták a legjobb formát, ezzel aranyérmesek lettek. Böczögő Dorina, Makra Noémi és Sütő Ágnes mellett a két Szujó nővér, Dorka (14) és Hanna (12) is felállhatott a dobogó tetejére. A bajnokegyüttes összesen 406,550 pontot kapott. Második a Dunaferr SE lett Kovács Zsófia, Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta, Jakab Noémi, Balogh Kíra összeállításban 391,150 ponttal, míg a bronz a Medved Regina, Szénás Anna, Paulovics Alina, Bácskay Csenge és az osztrák vendégversenyző, Jasmin Mader alkotta MTK A-nak jutott, amely 388,550 pontig jutott.