UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-11-26 20:06

Teszt a gála előtt

Az U20-as férfi kosárlabda-válogatott ugyan négy ponttal elveszítette a Kelet–Nyugat All Star-gála előmérkőzését a rutinosabb kosarasokból álló egyetemi válogatott ellen, de az elsődleges a tapasztalatszerzés volt, edzőnek és játékosnak egyaránt.

L. G. A szombati Kelet–Nyugat All Star-gála előmérkőzését az U20-as és az egyetemi férfiválogatott játszotta; Pór Péter újjáalakuló korosztályos együttese most először találkozott az évadban. A szövetségi edző másfél napos közös munka után élesben tesztelhette a keretbe behívott játékosokat, így mindenképpen hasznos összecsapáson van túl a válogatott.
91968_durazi_krisztofer
91968_durazi_krisztofer
A mérkőzés első félideje a fiataloké volt, a nagyszünetben kilenc pontos előnnyel vonulhattak pihenni. A harmadik negyedet azonban ugyanannyival volt jobb a rutinosabb játékosokból álló egyetemi válogatott, a döntés így az utolsó szakaszra maradt. A negyedik tízperces etapot – és így a mérkőzést is – négy ponttal nyerték meg az egyetemisták, a végeredmény 80-76 lett a javukra. Pór Péter sűrűn forgatta a csapatát, valamennyi benevezett játékosát pályára küldte. Húsz percnél többet senki nem játszott, és legalább hat percet mindenki kapott a bizonyításra. A legeredményesebb Demeter Attila volt 21 ponttal, mellette Durázi Krisztofer termelt 11 pontot, Máriás Gergely pedig 9-ig jutott. A magyar csapatban helyet kapott a két éve Szolnokon pallérozódó, nigériai születésű Samuel Taiwo is, aki a tervek szerint a közeljövőben tétmérkőzésen is bemutatkozhat a magyar válogatottban. Az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) tornáin rendre egyéni elismeréseket begyűjtő fiatal első nekifutásra hat pontot és két lepattanót jegyzett.