UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-11-28 16:43

Első benyomások

Pór Péter négy edzésen és egy felkészülési mérkőzésen mérte fel az U20-as kosárlabda-férfiválogatottba elsőként meghívott tizennégy játékost, akiket még mintegy húszan követhetnek a felkészülés során. A szövetségi edző szerint szerkezetileg erősebb lehet a jövő évi Eb-csapat, mint az idei volt.

Lakner Gábor Az évadban először találkozott játékosaival Pór Péter, az U20-as kosárlabda-férfiválogatott szövetségi edzője, aki az egyetemi válogatott ellen élesben is tesztelhette a keretbe behívott tizennégy fiatalt. A szakember honlapunknak beszélt az első benyomásairól.
U20 férfi időkérés
U20 férfi időkérés
„Több játékos lemondta a részvételt szalagavató, betegség vagy sérülés miatt, így nem teljesen azzal a kerettel vágtunk neki ennek a néhány napnak, amelyiket eredetileg terveztünk. Mintegy harminc-harmincöt név szerepel a listánkon, a következő összetartásokon – amelyekből még hármat tervezek – mindegyiküket szemügyre vesszük” – kezdi Pór Péter, aki négy edzésen és az említett találkozón figyelhette meg a kiszemelteket. „Taktikai téren megtettük az első lépéseket, amellett felmértük a játékosok technikai tudását. Az egyetemi válogatott ellen azt is megfigyelhettük, hogyan reagálnak élesben a különböző szituációkra. Voltak, akiket ismertem, többekkel most találkoztam először, az biztos, hogy lesz még munka a fiúkkal.” Az U20-as válogatottat a jövő évi Európa-bajnokságon az 1997-es és 1998-as születésű játékosok alkotják. A magyar csapat a B divíziós kontinensviadalon szerepel július 14-23-án a szomszédos Aradon. „A keret zömét a kilencvennyolcasok adják, meglehetősen kevés kilencvenhetes játékosunk van. Úgy látom, szerkezetileg erősebb lesz ez a csapat, mint az előző volt, aminek eredményeképpen a taktikai repertoárunk is szélesebb lehet.” A válogatottban helyet kapott a Szolnok nigériai születésű magasembere, Samuel Taiwo is, aki nagy nyeresége lehet a csapatnak. „Samuel honosítása folyamatban van, mi pedig úgy gondoltuk, nem vesztegetjük az időt, és nem csak azután hívjuk be, hogy már rendben vannak a papírjai. Mindenki nyer azzal, hogy addig is együtt gyakorolunk. Úgy gondolom, ő több éven keresztül tud segíteni a korosztályos válogatottnak a magasposzton.”