UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-11-28 18:39

Hasznos megállapodás

Az utánpótlás-válogatott kézilabdázók ellátását is érintő megállapodást között a Magyar Kézilabda Szövetség és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), azaz a Sportkórház. A szövetség részéről Kocsis Máté elnök, a kórház képviseletében dr. Soós Ágnes főigazgató-főorvos írta alá a szerződést.

UP-info Rövid és hosszú távon egyaránt hasznos megállapodást szignózott az MKSZ és az OSEI képviselője. Az együttműködés értelmében a két intézmény több területen is közösen dolgozik azért, hogy a magyar felnőtt- és utánpótlás-válogatott kézilabdázók térítésmentesen vehessenek igénybe kötelező, valamint ajánlott, a minél hatékonyabb sportteljesítmény elérése érdekében hasznos egészségmegőrző szolgáltatásokat.
kezilabda_alairas
kezilabda_alairas
„A szövetségnek kiemelt fontosságú az egészségvédelem, hiszen nemzetközi szinten a kiemelkedő eredmény ma már elképzelhetetlen megfelelő orvosi, illetve tudományos háttér nélkül – jegyezte meg Kocsis Máté, az MKSZ elnöke. – Szeretnénk a legmagasabb szintű ellátást biztosítani a válogatott sportolóknak, és olyan hosszú távú projektekben is gondolkodunk a hagyományos egészségügyi vizsgálatokon és ellátásokon túl, mint a dietetika. A Sportkórházzal kötött megállapodásunk alapjait és napi operatív protokollját közösen dolgoztuk, illetve dolgozzuk ki. Reményeink szerint a keretmegállapodás révén újabb rendkívül fontos területen javítjuk sportolóink lehetőségeit.” Örvend a fejleménynek dr. Tállay András, a női válogatott korábbi keretorvosa, aki jelenleg a szövetség elnökségének tagja, a NEKA főorvosa és a Sportkórház sebésze: „Kiemelten fontosnak tartom a kézilabdázók legmagasabb szintű ellátásának biztosítását, a szükség szerinti legmodernebb sportsebészeti ellátás biztosítását. A korábbi kiváló együttműködést hivatott a most aláírt szerződés tovább erősíteni.” Az elmondottakat dr. Soós Ágnes, az OSEI főigazgató főorvosa egészítette ki: „Mindig örülünk, ha az OSEI által működtetett komplex sportegészségügyi rendszer adta lehetőségeket olyan kiváló élsportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik használják, mint a kézilabda-szövetség sportolói és szakemberei. A Sportkórház a válogatott sportolók mellett az utánpótlás-válogatottaknak is térítésmentesen végzi az emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, a teljesítménydiagnosztikai, biomechanikai és pályavizsgálatokat, sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést, sérülés esetén pedig több mint hat évtizedes gyakorlatának megfelelően, magas szintű sportsebészeti és sportrehabilitációs ellátást nyújt.” (Forrás: MKSZ)