UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-11-30 20:00

Rögös úton

Részleges térdszalag-szakadása után talán a jövő héten elkezdhet kocogni a Vasas Akadémia kosárlabdázója, Lewis Chester. A korosztályos válogatott játékos nem tett le tengerentúli terveiről.

Lakner Gábor December hetedikén vízválasztó kontrollvizsgálatra készül a Vasas Akadémia kosárlabdázója, Lewis Chester. Az irányító még az U18-as B divíziós Európa-bajnokságon szenvedett súlyos sérülést a magyar válogatott tagjaként, ami után a műtétet sem kerülhette el. Három hónappal ezelőtt végezték el a beavatkozást a sérült térdszalagon.
NS Lewis Chester
NS Lewis Chester
„A járás már nem megterhelő, egy hét múlva pedig arról tájékoztat az orvosom, elkezdhetek-e végre kocogni. A műtét jól sikerült, a többi már elsősorban rajtam múlik. Én pedig igyekszem becsülettel gyógytornázni, és elvégezni az előírt gyakorlatokat. Szobabiciklizem, most kezdtem el tartott guggolásokat végezni, a combizmomat erősítem, rengeteget dolgozom lábsúlyokkal. Unalmamban – ahogy korábbi sérülésemkor is – csak kondizni tudok, próbálok minél jobban megerősödni.” A kosaras emellett tanul is, hiszen bár az idei amerikai szerződése a sérülés miatt kútba esett, nem tett le arról, hogy a tengerentúlon folytassa pályafutását. „Készülök az amerikai egyetemi felvételire, de még rengeteg tényezőn múlik, hogy kiutazom-e, többek között azon is, milyen lehetőségeim lesznek. Egy sérülés sosem jön jókor, de ez most a legrosszabbkor történt. Ha nyáron kibírok még három hetet, akkor most Skype-on beszélgetnénk, mert az Egyesült Államokban lennék.” Ahogy az Égigérő fű című filmben a nyugdíjba vonuló Poldi bácsinak a szép zöld gyep hiányzik, úgy a 18 éves játékos a parketta és a labda nélkül bírja nehezen. Mint meséli, családja és barátai rengeteget tettek azért, hogy ne legyen rossz kedve, de az újabb komoly sérülés után nehéz időszakon van túl. „A Vasas hazai meccseire azért kijárok, szurkolok a csapattársaimnak. A következő félévben, úgy néz ki, maradok Magyarországon, de hogy mikor játszhatok újra, nehéz megmondani. Nem akarok siettetni semmi, a legfontosabb, hogy teljesen felépüljek. Úgy gondolom, márciusnál előbb nem vehetek részt kontaktos edzésen.” Addig is várjuk a jövő heti eredményt, hiszen már a kocogás is nagy lépés lenne a visszatéréshez vezető, rögös úton.