UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2016-12-05 13:22

Tornásztak a zsebibabák

A leányoknak kiírt Zsebibaba-csapatbajnokság második fordulóját rendezték meg a Tornacsarnokban. A legifjabbak négy korosztályban versenyezhetnek.

STJ A legifjabb leány tornászpalántáknak írta ki a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) a Zsebibaba-csapatbajnokságot. Az első kört még júniusban bonyolították le, a másodikra most, december első hétvégéjén került sor. Négy korcsoportban versenghettek a gyerekek: 2010-ben és utána születettek, 2008–09-ben születettek, 2006–07-ben születettek és 2004–05-ben születettek. Valamennyi kategóriában 4–8 tagú együtteseket kell kiállítani.
Illusztráció: fesus.hu
Illusztráció: fesus.hu
Az I. korcsoportban (2010-ben és utána születettek) a kötött kategóriában hat együttes versenyzett egymással, mégpedig gerendán és talajon, de természetesen nem kell profi gyakorlatokra gondolni. A győzelmet az FTC (Somogyi Panna, Szemeli Eszter, Mürkész Mira, Fodor Alexandra, Mosnyányszki Petra, Botos Véda) szerezte meg a Veszprém TC B csapata és az Arany Torna DSE előtt. Összesítésben, a két verseny alapján is a Fradi végzett az élen. A szabad kategória 2. fordulójában az MVSI A együttese (Lajos Lili Fruzsina, Sebestyén Tímea, Polyetkó Léna, Habzsánszky Petra, Enyedi Lili, Mikóczki Lara, Halona Szilvia, Dulai Flóra) diadalmaskodott, megelőzve a klub B csapatát, illetve a Győri AC-t. Összesítésben is az MVSI A végzett az első helyen, a Győri AC és az MVSI B lett még a dobogós. A II. korcsoportban (2008–09-ben születettek), a kötött kategóriában az UTE C (Bodrogvölgyi Lili, Huszár Zsóka, Hutkai Hanna, Kiss Blanka, Nagy Júlia, Nedár Henriett, Németh Linett) lett az első, a második helyen a Dunaferr, a harmadikon a Békéscsaba A végzett. Itt már négy szeren versenyeztek a lányok: ugrásban, felemáskorláton, gerendán és talajon. Ugyanez lett a végeredmény az összesítésben is. A szabad kategória a Soproni TC A együttesének (Pölcz Tímea, Csete Luca, Kander Mia Amina, Seidel Trinity, Soós Vivien, Varga Regina, Pölcz Réka) sikerét hozta, második lett az MTK, harmadik pedig az UTE C. Összesítésben viszont az MTK (Fekete Dorina, Csizmazia Luca, Ruzsák Vivána, Szénás Sára, Czifra Lili) bizonyult a legjobbnak a Soproni TC A csapata és az UTE C előtt. A harmadik korcsoportban (2006–07-ben születettek) a kötött kategória UTE A (Fichtner Géta, Pelle Szolanzs, Antal Andrea, Fekete Szófia, Gombos Laura, Sztaraszta Zita), Dunaferr, PSN sorrendet hozott, s a csapatbajnokság is ezt a végeredményt hozta. E kategóriában is négy szeren versenyeztek: ugrásban, felemáskorláton, gerendán és talajon. A szabad kategóriában a Zalaerdő TTDSE (Hosszú Szomja, Dávid Dalma, Lukácsi Lili, Gelencsér Bíbor, Németh Rozália, Horváth Dorottya Júlia, Vastagh Lili) sportolói nyertek a Győri AC A és a Soproni TC előtt. A bajnoki cím viszont a soproniaké lett (Farkas Krisztina, Horváth Alexa, Vida Bianka, Nagy Diána, Maráczi Hanga, Godawszky Stella, Sugár Krisztina), az ezüstérem az Zalaerdőé, a bronz a Győri AC A csapatáé lett. A 4. korcsoportban (2004–05-ben születettek) a kötött kategóriában a Galaxis TFSE (Nagy Blanka, Dandé Sára, Rácz Zsófia, Kőrösi Dalma, Rácz Eszter), a Kenguru TC és a Jump SE osztozott meg a dobogós helyeken, az országos bajnokság a Kenguru (Szabó Lilla, Szabó Bernadett, Rózsa Luca, Vasmatics Vanda, Sós Dorina) sikerét hozta, a Galaxis lett a második, a Jump a harmadik. A szabad kategóriában az FTC (Botházi Kata, Bodor Daniéla, Kreisz Janka, Nagy Panna, Baciu Delia, Kiss Evelin, Botházi Orsolya, Horváth Virág), a Győri AC és a Galaxis TFSE végzett az első három helyen. A csapatbajnok a Fradi lett a Győri AC és az UTE előtt.