UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2016-12-06 17:26

Üzent a Sugovica-part

A Mogyi-Bajai JC a nők között arany-, a férfiak küzdelmében ezüstérmet nyert az első osztályú cselgáncs csapatbajnokságban, ráadásul utánpótláskorú versenyzőkkel a soraiban.

Lakner Gábor A férfiak mezőnyében a paksi Atomerőmű SE, a nők küzdelmében a Mogyi-Bajai JC győzelmével ért véget az első osztályú cselgáncs csapatbajnokság, amelynek a zalaegerszegi városi sportcsarnok adott otthont. A szervező Zalaegerszegi Judo Club nagy erőket mozgósított azért, hogy a verseny jól sikerüljön, s az erőfeszítéseket siker koronázta. Ez már a nevezésekben is megmutatkozott, a három osztály küzdelmeire összesen 38 csapat adta le a jelentkezését. A férfiak közül kiemelkedett az Atomerőmű SE együttese, a paksiak három riói olimpikonnal és két légióssal a soraikban álltak tatamira: Hangyási László mesteredző csapatában helyet kapott Csoknyai László, Cirjenics Miklós és Bor Barna mellett két szerb légiós, Marko Vukicsevics és Bojan Doszen is. A gárda végül a klub történetének harmadik bajnoki címét szerezte meg.
A Sugovica festői, bajai vidéke
A Sugovica festői, bajai vidéke
A másik ágról a Mogyi-Bajai JC együttese verekedte el magát a döntőig. A Gyúró László mesteredző és társai által több mint fél évszázada útjára indított Sugovica-parti dzsúdó nagyon messzire jutott. (A Sugovica, a Duna mellékfolyója olyan festői módon szeli át Baját, mint  az „öreg” Budát és Pestet – A szerk.) Radics Attila vezetőedző már a finálé előtt nagyon boldog volt, hiszen ez a klub történetében először sikerült. Ráadásul a bajaiak megnyerték a nők küzdelmeit, a körmérkőzések során valamennyi ellenfelüket legyőzték, így megvédték a tavaly megszerzett címüket. A nagyszerű szereplés értékét növeli, hogy a férfi és női csapatban is négy-négy U23-as versenyző kapott helyet, így rendkívül fiatal versenyzőkkel sikerült a dupla éremszerzés. Radics Attila ezüstérmes férficsapatát Végvári Martin (22), Őri Csanád (19), Köller Milán (24), Tóth Apor (18) és Szigetvári Szilárd (21) alkotta, míg az aranyérmes női csapatban Pupp Réka (20), Knetig Emőke (22), Balogh Daniella (21), Csete Margit (38) és Szigetvári Mercédesz (18) szerepelt.
A boldog bajaiak
A boldog bajaiak
„A nők között címvédőként indultunk, ráadásul ugyanazzal a csapattal álltunk ki, amellyel tavaly győzni tudtunk. Bíztunk az éremszerzésben, és nagy örömünkre arany lett belőle. A fiúk döntős szereplésével maximálisan elégedett vagyok, ráadásul történelmet írtunk a döntős szerepléssel, amelyet még korábban sosem sikerült elérnünk” – értékelte a látottakat a bajaiak vezetőedzője, aki bátran támaszkodhatott a saját nevelésű versenyzőkre. „A lányok közül Pupp Réka Paksról, Balogh Daniella a Honvédtól szerepelt nálunk vendégjátékosként, míg a fiúcsapatot a miskolci Tóth Aporral erősítettük meg. Összesen öt csapatot indítottunk a három osztályban, ami egyedülálló, és jelzi, mekkora létszámmal dolgozunk. A többi együttesben ráadásul csak bajai versenyzők szerepeltek. Jó évet zártunk, nagyszerű eredményekkel.”