UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2016-12-07 15:38

Két kérdőjel maradt

A magyar szövetség nyilvánosságra hozta a februári korosztályos karate Európa-bajnokságra utazó keretet. Két kategóriában különmérkőzés dönt a részvételről, a kadet korú Mérő Bálintnak viszont katában, azaz formagyakorlatban és kumitében, vagyis küzdelemben is sikerült kivívnia a részvételt.

Lakner Gábor Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a Szigetszentmiklóson megrendezett Tatami-kupával véget ért a kvalifikációs sorozat a februári kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságra, melynek Szófia ad otthont. A negyedik, befejező versenynek nagy tétje volt, hiszen a kategóriák felében azon dőlt el az Eb-részvétel. A szövetség nyilvánosságra hozta az indulók névsorát, igaz, két kérdőjel még akad a listán.
Mérő Bálint
Mérő Bálint
Kumitében, vagyis küzdelemben a junior fiúk 68 kg-os súlycsoportjában egymás elleni párharc dönt az Eb-részvételről, Mórocz Ákos (Bátaszék) és Falusi Marcell (Shitokai) szemtől szemben vívhatja ki a szófiai utazás jogát. Ugyanez a helyzet a kadet fiúk +70 kg-os súlycsoportjában, ott ráadásul két klubtárs, az egyaránt a BVSC-ben versenyző Frankó Dániel és Bilisics Milán vív különmérkőzést a bulgáriai repülőjegyért. A névsor különlegessége, hogy a kadet korú Mérő Bálintnak katában, azaz formagyakorlatban és kumitében, vagyis küzdelemben is sikerült kivívnia a részvételt. A kvalifikációt sikerrel vevő karatékák között több, korábbi világversenyen érmet szerző versenyző is van: Hárspataki Gábor, Tamás Ferdinánd, György Dániel, Koch Szabolcs, Vajda Lilien, Czagány Dóra, Győriványi Renáta. Korosztályának egyik legnagyobb ígérete, az U21-es világ- és Európa-bajnok Hárspataki Gábor a február 17-19-én esedékes Európa-bajnokságon búcsúzik el a korosztályos világversenyektől, hiszen az Eb-rajt után tíz nappal ünnepli huszonkettedik születésnapját. Az MTK-Budapest sportolója így az október 26-29-én a spanyolországi Tenerifén esedékes kadet, junior és U21-es világbajnokságon már nem léphet tatamira. A szövetség egyébként már most kihirdette a kvalifikációs versenyeket a korosztályos világbajnokságra. A versenyzők január 14-én a horvátországi Grand Prix-n, március negyedikén a Tatami-kupán, március harmincadikán a pozsonyi Grand Prix-n, végül április másodikán az országos bajnokságon küzdhetnek a világbajnoki részvételért.

A KOROSZTÁLYOS EURÓPA-BAJNOKI KERET KATA Férfiak. U21: Koch Szabolcs (MTK). Junior: Forgács Tamás (Vasas). Kadet: Mérő Bálint (Vasas) Nők. U21: Sterck Laura (MTK). Junior: Fábián Csenge (MTK). Kadet: Zay Lili (Justitia) KUMITE U21 Férfiak. 60 kg: Kiss András (UTE). 67 kg: Tamás Ferdinánd (MTK). 75 kg: Hárspataki Gábor (MTK). 84 kg: György Dániel (BVSC). +84 kg: Janó Tamás (UTE) Nők. 50 kg: Klement Kármen Zea (Vasas). 55 kg: Vajda Lilien (Magyar Goju-kai). 61 kg: Győriványi Renáta (MTK) Junior Fiúk. 55 kg: Fehér Péter (Koroibosz). 61 kg: Nichols Dávid (UTE). 68 kg: Mórocz Ákos (Bátaszék) és Falusi Marcell (Shitokai) között különmérkőzés dönt. 76 kg: Szabó Arvid (Koroibosz). +76 kg: Szilágyi Tas Ferenc (Ganz-Kesjár) Lányok. 53 kg: Rónai Lili (PSE-Shindo). 59 kg: Holló Evelin (Sankudo). +59 kg: Czagány Dóra (MTK) Kadet Fiúk. 52 kg: Király Pál (UTE). 57 kg: Mérő Bálint (Vasas). 63 kg: Hajdu Bence (Shitokai) 70 kg: Kapdebo Botond (BVSC). +70 kg: Frankó Dániel (BVSC) és Bilisics Milán (BVSC) között különmérkőzés dönt Lányok. 47 kg: Borbás Hedvig (Budaörs). 54 kg: Baranyi Zsófia (MTK). +54 kg: Benkő Zsófia (MTK)