UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-12-08 12:52

Hetesölő dán lány

„Extratehetség” – mondja ifjabb Kiss Szilárd a 20 éves dán Althea Reinhardtról, aki három hétméterest is hárított a magyarok elleni felnőtt női kézilabda Európa-bajnoki mérkőzésen.

reb Szerdán este több okból is foghattuk a fejünket a Dánia–Magyarország női Európa-bajnoki kézilabdameccset látva. A magyar csapat kétségtelenül jobban játszott, mint a nyitányon, amikor 27-22-es vereséget szenvedett a csehektől, ám a támadásban továbbra sem bizonyult hatékonynak az alakulat, így ismét kikapott , ezúttal 23-19-re.
althea_reinhardt
althea_reinhardt
Több ziccer elrontottak Kim Rasmussen tanítványai, ráadásul a gólszerzés egyik legkönnyebb formájának számító hétméteresekkel is hadilábon álltak. A rossz élményekhez jelentősen hozzájárult a 20 éves Althea Reinhardt is: kétszer Görbicz Anita, majd a hajrában Triscsuk Krisztina próbálkozását hárította. Senkit sem lephetett meg, hogy a nyáron még a dán juniorválogatott tagjaként világbajnok kapus jól védi a heteseket, hiszen Montenegró ellen is hárított egy próbálkozást. Itt az ideje megjegyezni az Odense játékosának nevét, aki az elmúlt négy évben az északi ország utánpótlás-válogatottjaival végignyerte Európát és a világot. Az U17-esekkel 2013-ban Eb-, az U18-asokkal 2014-ben vb-bronzérmet akasztottak a nyakába, majd kihagyhatatlan volt 2015-ben és 2016-ban is, amikor a dánok diadalmaskodtak az U19-es Európa-, majd az U20-as világbajnokságon is. Reinhardtot az U17-es Eb-n és az U20-as vb-n is beszavazták az álomcsapatba. Klavs Bruun Jørgensen, a dán felnőtt női kézilabda-válogatott kapitánya az ősszel szavazott neki bizalmat a csapatban, amihez az is kellett, hogy a viborgi Rikke Poulsen megsérüljön. „Nem örülök annak, hogy emiatt miatt lettem válogatott, hiszen az lenne a jó, ha Rikke egészséges lenne. Ugyanakkor nagyon feldob a lehetőség, különleges megélni azt, amiről korábban mindig álmodtam. Már az is óriási lehetőség, hogy az egyértelműen első számú kapus, Sandra Toft mellett lehetek, rengeteget tanulhatok tőle” – nyilatkozta még a svédországi kontinensviadalt megelőzően Althea Reinhardt, aki maradandót alkot, amikor pályára küldik. A dán kapusról még nem árasztották el cikkek az internetet, ezért is voltunk kíváncsiak arra, miként látja ők ifjabb Kiss Szilárd, aki szövetségi utánpótlásedzőként az ifjúsági és juniorkorosztályban is testközelből figyelhette meg a világversenyeken Reinhardtot. „Extra tehetség, olyan kiemelkedő játékos, mint a férfiaknál Niklas Landin. Döntő szerepe van abban, hogy a dánok megnyerték az elmúlt két év junior-világversenyét. Szép jövő előtt áll.”