UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-12-26 09:22

Egy lépéssel közelebb

Mick Schumacher, a hétszeres Forma–1-es világbajnok 17 esztendős fia aláírta szerződését a 2017-es európai Forma–3-as sorozatba, amelyben eddigi csapata, a Prema Powerteam színeiben fog versenyezni. A „kis Schumi” célja – édesapja útját követve – a Forma–1-be jutni, ahhoz pedig jó lépés lehet a többször a királykategória közvetlen előszobájának bizonyuló F3-as sorozat.

Majer Dániel Hivatalossá vált amiről eddig csak pletykáltak a sportlapok: Mick Schumacher (17) a Forma–3-ban folytatja pályafutását. Michael Schumacher fia izgatottan készül a kategóriaváltásra, amely újabb lépcsőfok a Forma–1 felé, ahova saját bevallása szerint a maga tempójában szeretne eljutni.
Mick (balra) Nico Rosberggel, a Forma-1 2016-os világbajnokával Forrás: pitpass.com
Mick (balra) Nico Rosberggel, a Forma-1 2016-os világbajnokával Forrás: pitpass.com
Mick a 2016-os szezont a német és az olasz Forma–4-ben versenyezte végig, mindkettőben az összetett pontverseny második helyén zárt, összesen tíz győzelmet aratott. Mivel második szezonját töltötte a kategóriában (2015-ben debütált a német sorozatban), ő és menedzsere is idejét érezte a továbblépésnek. A következő lépcsőfok nem is lehetett más, mint a 240 lóerős, hatsebességes, Dallara kasztnival szerelt versenyautókat felvonultató Forma–3, annak is a legnívósabb, európai kiírása. Az ifjú Schumacher marad a Prema csapatban, annál jobb helyen pedig nem is lehetne, az európai F3 2016-os bajnokát, a 2017-ben már a Williams Forma–1-es csapatában versenyző Lance Strollt is az olasz istálló adta, amelyet mellesleg 2012 óta nem tudtak letaszítani a sorozat trónjáról. „Ez a megfelelő lépés nekem, nagyon lelkes vagyok. Örülök, hogy a Premával maradhatok, nagyon profi csapat, amelyben sokat tanulhatok. Nagy kihívás lesz a váltás, de az eddigi Forma–3-as tesztjeim megmutatták, hogy élvezetes ezeket az autókat vezetni” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok fia. Csapatfőnöke, Angelo Rosin is bizakodóan tekintett a jövőbe. „Nagyon örülök, hogy együtt folytathatjuk. Mick amellett, hogy jó képességű autóversenyző, remek srác is, aki már bizonyította, hogy minden megvan benne a profivá váláshoz. A Forma–3 kemény sorozat, nem lesz könnyű a bemutatkozás, de teljes mértékben mögötte állunk, és segítjük abban, hogy továbbra is olyan meggyőző teljesítményt nyújthasson mint eddig.” Az édesapja sisakfestésének rikító sárga változatában, a hét csillaggal a tetején versenyző Mick azt is elmondta: célja egyértelműen a Forma–1, egyelőre azonban a tapasztalatszerzésre helyezi a hangsúlyt. „A Forma–3 szakmai szempontból egy lépéssel közelebb visz a királykategóriához, itt minden egy fokkal nehezebb, mint a Forma–4-ben volt. Mint minden versenyzőnek, nekem is a Forma–1-es világbajnoki cím a cél – mondta, majd hozzátette, a már 17 évesen a legjobbak között versenyző Max Verstappen példájával nem foglalkozik. – Akkor kerülök a Forma–1-be, amikor késznek érzem magam rá. Nem tudom, ez a pillanat mikor jön el, mindenesetre úgy csinálom, ahogy helyesnek érzem. A magam módján kell elérnem, hogy a nevem oda kerüljön.” Úgy tűnik, hogy gyerekként a gokartozást a sajtó távoltartása miatt álnéven kezdő Mick végérvényesen eldöntötte: édesapja nyomdokaiba lép, 2017. április 16-án, az európai Forma–3-as sorozat silverstone-i nyitóversenyén pedig mi is nyomon követhetjük az útját.